Magához tért a Real, Dani Alvessel sem ment a Barcának

Különösebb megerőltetés megerőltetés nélkül feledtette a Getafe elleni múlt heti kisiklást a Real Madrid. A spanyol labdarúgó-bajnokság listavezetője hazai pályán 4-1-re győzött a Valencia ellen, és ezzel megerősítette a vezető helyét a tabellán. Dani Alves rekordot döntött, a 38 éves visszatérő brazil jobbhátvéd lett a spanyol bajnokság történetének legidősebb játékosa, de ő sem tudott segíteni a Granadában sovány, 1-1-es döntetlent elérő Barcelonán.

Magyar Nemzet
2022. 01. 08. 22:52
Benzema remekül lőtte a tizenegyest Fotó: Europress/AFP/GABRIEL BOUYS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az újév első bajnoki mérkőzésén a Getafe otthonában 1-0-s vereséget szenvedő Real Madrid hazai pályán a Valencia ellen próbált javítani a spanyol labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában. A listavezető madridiak kezdték jobban a meccset, Vinícius Junior és hagyott ki komoly helyzetet, a horvát aranylabdás a lécet is eltalálta a 16-oson kívülről. A Real az első félidő hajrájában a góllövőlista élén álló 11-esből szerzett találatával szerezte meg a vezetést, a büntetőt az ellenfél térfelén labdát szerző harcolta ki.

A szünet után Vinícius Jr. duplázta meg a madridi előnyt: Benzema előkészítése után szerencsésen került a fiatal brazil elé a labda, ő pedig feltalálta magát a kapu előtt. Majd megint a szélső villant: Kroos szerzett a labdát a vendégek térfelén kiugratta Asensiót, az ő lövésébe belekapott Cilessen, a vendégek kapusa, a labda éppen Vinícius elé hullott, aki közelről nem hibázott. A brazil játékos megszerezte a 12. gólját a szezonban, ezzel felzárkózott a góllövőlista második helyére, Benzema mögé. 

Negyedórával a vége előtt szépített a vendégcsapat: Mendy feleslegesen szabálytalankodott a 16-oson belül, a jogosan megítélt 11-est Gueldes a bal sarokra rúgta, Courtois vetődve védett, de a kipattanót a valenciai játékos a kapu jobb oldalába fejelte. A hajrában fellazult a Real középpályás védekezése, a Modricot váltó Ceballos és a Casemiro helyére érkező Camavinga is fegyelmezetlen volt, ha egy kicsit élesebb a Valencia, nyitottá tehette volna a hajrát. Nem tette, a Real viszont egy újabb Benzema-góllal (Ceballos volt az előkészítő) lezárta a meccset. A 4-1 meggyőző, de újfent kiderült, hogy a Real kezdő középpályásai és a cserék játékának a színvonala között hatalmas a különbség.   

A Barcelona az utolsó 10 percet emberhátrányban játszva 1-1-es döntetlent játszott a Granada vendégeként. Dani Alves a kis csapat ellen tért vissza a Barcelonába, a brazil jobbhátvéd ezzel a katalán klub történetének legidősebb játékosa lett a sorozatban 38 évesen és 247 naposan. Nem ő, hanem a holland center, Luuk de Jong szerezte a Barca vezető gólját, ezt a Granada egyenlítette ki. 

A Barcelona a hatodik helyen áll a spanyol bajnokságban.

La Liga, 20. forduló, érdekesebb eredmények: Real Madrid–Valencia 4-1 (1-0), gólszerző: Benzema (11-esből, 43., 88.), Vinícius Jr. (52., 61.), illetve Guedes (76.). Granada–Barcelona 1-1 (0-0), gólszerző: Antonio Puertas (89.), illetve. L. de Jong (57.). Kiállítva: (Barcelona, 79.).

Borítókép: Karim Benzema góljával szerzett vezetést a Real Madrid (Fotó: Europress/AFP/Gabriel Bouys)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.