Már a bírónak is elege van Djokovics ügyéből

Vasárnap tárgyalják újra Novak Djokovics vízumának ügyét Ausztráliában, a szerbnek hétfőn már játszania kellene az Australian Openen.

2022. 01. 14. 13:45
Serbia's Novak Djokovic wipes his forehead as he competes Germany's Alexander Zverev during their Tokyo 2020 Olympic Games men's singles semifinal tennis match at the Ariake Tennis Park in Tokyo on July 30, 2021. (Photo by Tiziana FABI / AFP) Fotó: AFP/Tiziana Fabi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novak Djokovics már néhány napja az Australian Opennek otthont adó Melbourne Parkban edzett, azonban pénteken az ausztrál bevándorlásügyi miniszter, Alex Hawke érvénytelenítette a vízumát.

A szerb teniszező jogi képviselői és a Hawke-ot képviselő jogászok még helyi idő szerint késő este megvitatták a fejleményeket Anthony Kelly bíró előtt.

Djokovics az éjszakát – viszonylagos – nyugalomban töltheti saját szálláshelyén, viszont a jogászok megállapodása értelmében reggel nyolc órakor jelentkeznie kell a hatóságoknál. Tíz és tizennégy óra között értekezhet ügyvédeivel, majd a szombat éjszakát ismét kiutasítottak számára fenntartott helyen tölti, a vasárnap délelőtt kilenc órára kitűzött tárgyalás előtt. Ezen ismét ügyvédei irodájából, online vesz részt a teniszező. A procedúra lezárulta előtt Djokovicsot nem fogják kiutasítani az országból.

Djokovics ügyvédje, Nick Wood hangsúlyozta, hogy a várható médiacirkusz miatt nem kellene nyilvánosságra hozni Djokovics személyes meghallgatásának és szombat éjjeli szállásának a pontos helyszínét sem. Kelly bíró erre epésen felelt.

– Ez az elég egyértelmű tényező korábban is felmerülhetett volna péntek este 22.55-nél…

Időközben az Australian Open nyilvánosságra hozta, hogy a férfi felső ág meccseit, így Djokovics esetleges találkozóját is a Grand Slam-torna nyitónapján, hétfőn rendezik. A szerb teniszezőnek tehát a vasárnapi tárgyaláson mindenképp szüksége van a számára kedvező döntésre, különben lemarad a tornáról, amiért kiállta az elmúlt másfél hét viszontagságait.

Ausztráliába csak a koronavírus ellen beoltott személyek utazhatnak be, ám Djokovics annak tudatában szállt fel az országba tartó gépre, hogy decemberi pozitív Covid-tesztje miatt mentességet kapott. Belépésekor mégis feltartóztatták a hatóságok, azóta pedig több hibára is fény derült, amit elkövetett a szerb játékos vagy stábja.

Borítókép: Novak Djokovics (Fotó: AFP/Tiziana Fabi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.