Maradona zsenialitását idézte a Bundesliga-játékos + videó

Diego Maradonára jellemző, látványos mozdulattal adott gólpasszt az osztrák Patrick Wimmer a Bundesliga 20. fordulójának péntek esti nyitómeccsén. A rabona még a csapatkapitányt is megdöbbentette.

Magyar Nemzet
2022. 01. 22. 12:29
Argentinian star Diego Maradona raises his arm in the air after scoring
Argentinian star Diego Maradona raises his arm in the air after scoring his game winning goal against England in their World Cup semi final in Mexico, June 22, 1986. Maradona scored both goals in Argentina's 2-1 victory. REUTERS/POOL/Ted Blackbrow UK AND IRELAND OUT - GM1DVUGMZQAA Fotó: REUTERS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fontos győzelmet aratott az Arminia Bielefeld az Eintracht Frankfurt otthonában, a 2-0-s siker főhőse pedig a gólt és gólpasszt jegyző Patrick Wimmer volt. A húszéves középpályás a 27. percben, a Bielefeld második találata előtt rabonával adott gólpasszt André Schöpfnek.

A látványos mozdulat, amely során a játékos a támaszkodó lába mögül a másik lábával rúgja el a labdát, Diego Maradona gyakran alkalmazott, kedvelt megoldása volt. Az sem véletlen, hogy a rabona kifejezés Argentínából származik, ugyanis az első feljegyzett megvalósítása egy argentin bajnokin történt 1948-ban, amikor az Estudiantesben futballozó Ricardo Infante mutatta be a Rosario ellen.

Ugyan Wimmer rabonája a lehető legjobban végződött, mert gól lett belőle, a Bielefeld kapusa és csapatkapitánya, Stefan Ortega félig-meddig viccesen elmarasztalóan reagált fiatal csapattársa megoldására.

– Erről a rabonáról el kell beszélgetnem vele (Patrick Wimmerrel – a szerk.), legközelebb nem hagyom, hogy ilyesmit csináljon. Most szerencsére jól sült el, de máskülönben lenne hozzá néhány keresetlen szavam… – jelezte Ortega.

Bizonyos szempontból érthető a csapatkapitány szigora, hiszen a Bielefeld a kiesés elől menekül a Bundesligában, a frankfurti győzelemmel előrelépett a 14. helyre, de a forduló végén újra a veszélyzónában találhatja magát. Amikor minden pont számít, ígéretes helyzetben tényleg kissé felelőtlen ilyen kockázatos megoldást választani.

De ez a tipikusan az az eset, amikor minden jó, ha a vége jó.  

Borítókép: Diego Maradona az 1986-os világbajnokság elődöntőjében (Fotó: Reuters/Ted Blackbrow)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.