időjárás 18°C Csanád, Emil 2022. május 28.
logo

Azok a Gyurcsányék emlegetnek megfigyelést, akik saját politikai céljaikra használták a titkosszolgálatokat

Maradona zsenialitását idézte a Bundesliga-játékos + videó

Magyar Nemzet
2022.01.22. 12:29 2022.01.22. 17:41
Maradona zsenialitását idézte a Bundesliga-játékos + videó

Diego Maradonára jellemző, látványos mozdulattal adott gólpasszt az osztrák Patrick Wimmer a Bundesliga 20. fordulójának péntek esti nyitómeccsén. A rabona még a csapatkapitányt is megdöbbentette.

Fontos győzelmet aratott az Arminia Bielefeld az Eintracht Frankfurt otthonában, a 2-0-s siker főhőse pedig a gólt és gólpasszt jegyző Patrick Wimmer volt. A húszéves középpályás a 27. percben, a Bielefeld második találata előtt rabonával adott gólpasszt André Schöpfnek.

A látványos mozdulat, amely során a játékos a támaszkodó lába mögül a másik lábával rúgja el a labdát, Diego Maradona gyakran alkalmazott, kedvelt megoldása volt. Az sem véletlen, hogy a rabona kifejezés Argentínából származik, ugyanis az első feljegyzett megvalósítása egy argentin bajnokin történt 1948-ban, amikor az Estudiantesben futballozó Ricardo Infante mutatta be a Rosario ellen.

Ugyan Wimmer rabonája a lehető legjobban végződött, mert gól lett belőle, a Bielefeld kapusa és csapatkapitánya, Stefan Ortega félig-meddig viccesen elmarasztalóan reagált fiatal csapattársa megoldására.

– Erről a rabonáról el kell beszélgetnem vele (Patrick Wimmerrel – a szerk.), legközelebb nem hagyom, hogy ilyesmit csináljon. Most szerencsére jól sült el, de máskülönben lenne hozzá néhány keresetlen szavam… – jelezte Ortega.

Bizonyos szempontból érthető a csapatkapitány szigora, hiszen a Bielefeld a kiesés elől menekül a Bundesligában, a frankfurti győzelemmel előrelépett a 14. helyre, de a forduló végén újra a veszélyzónában találhatja magát. Amikor minden pont számít, ígéretes helyzetben tényleg kissé felelőtlen ilyen kockázatos megoldást választani.

De ez a tipikusan az az eset, amikor minden jó, ha a vége jó.  

Borítókép: Diego Maradona az 1986-os világbajnokság elődöntőjében (Fotó: Reuters/Ted Blackbrow)