Novak Djokovics már az Australian Open helyszínén edzett

Novak Djokovics az első adandó alkalommal pályára lépett az Australian Open helyszínén.

Magyar Nemzet
2022. 01. 10. 14:32
Novak Djokovics Australian Open tenisz Fotó: Twitter/Novak Djokovic
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novak Djokovics kálváriája napok óta húzódott Ausztráliában, ám a világelső számára kedvező bírósági ítélet után immár beléphetett az Australian Opennek otthont adó stadionba.

Djokovics stábjával közös képet tett közzé, amelyhez rövid megjegyzést is fűzött:

– Hálás vagyok, hogy a bíró felülbírálta a vízumom törlését. Mindazok ellenére, ami történt, maradni akarok, és részt venni az Australian Openen. Továbbra is erre fókuszálok. Azért utaztam ide, hogy játszhassak az egyik legfontosabb eseményen, fantasztikus szurkolók előtt.

Valószínűleg ezúttal nem csak üres szólam a drukkekről szóló rész. Ha az ausztrál kormány nem gördít több akadályt Djokovics elé, és valóban játszhat a melbourne-i Grand Slam-tornán, a helyi közönség szimpátiájára akkor sem számíthat.

Az illetékes miniszter még fontolgatja, hogy a bírósági döntés ellenére mégis visszavonja Djokovics vízumát. A teniszezőt azonban most már a Grand Slam-torna helyszínéről kellene kirángatnia a hatóságoknak, ha továbbra is küzdenek Djokovics indulása ellen.

A teniszező testvére, Djordje megerősítette, hogy Novak nemcsak bejutott a Melbourne Parkba, hanem edzhetett is a január 17-én rajtoló Australian Open helyszínén.

Borítókép: Novak Djokovics végre megérkezett (Fotó: Twitter/Novak Djokovic)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.