Rafael Nadal szerint Novak Djokovics csak magát okolhatja

Melbourne-ben győzelemmel tért vissza a pályára Rafael Nadal, ugyanitt Novak Djokovics egy karanténhotel fogságában várja, hogy kitoloncolják-e Ausztráliából. A hússzoros Grand Slam-győztes spanyol határozott véleményt formált a teniszvilágot megrázó ügyben.

Magyar Nemzet
2022. 01. 06. 12:21
Melbourne, 2022. január 4. A spanyol Rafael Nadal és Jaume Munar (a képen nem látható) az argentin Martin Etcheverry és Sebastian Baez ellen játszik a melbourne-i keménypályás férfi tenisztornán 2022. január 4-én. Fotó: MTI/EPA/AAP/James Ross
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismert, a világelső Novak Djokovics nem tett eleget az Ausztráliába való beutazás feltételeinek, mivel nem oltatta be magát a koronavírus ellen, az orvosilag igazolt mentességét pedig eddig nem tudta hitelt érdemlően bizonyítani, ezért nem kapta meg a vízumot.

Szerdán hosszú órákon át a repülőtéren felügyelték a szerb klasszist, akit végül egy melbourne-i karanténhotelben szállásoltak el, amíg a bíróság dönt az ügyében, mivel Djokovics ügyvédei fellebbeztek a kitoloncolásáról szóló határozat ellen.

Djokovics jelen állás szerint nem tartózkodhatna Ausztráliában, így a január 17-én rajtoló Australian Openen sem vehet részt, amelynek a kilencszeres bajnoka, nem mellesleg a címvédője.

Az év első Grand Slam-tornájára készül Melbourne-ben is, aki a városban zajló, 521 ezer dollár (161,5 millió forint) összdíjazású tenisztornán csütörtökön bejutott a negyeddöntőbe, miután a világranglistán 104., selejtezőből érkezett litván Ričardas Berankis ellen két szettben győzött (6:2, 7:5).

Nadal egyesben ezen a mérkőzésen tért vissza a pályára tavaly augusztus után, amióta lábsérüléssel bajlódott. A meccs után a nagy riválisa, Djokovics körül kialakult helyzetről is kérdezték, és a spanyol egyenes válaszokat adott.

– Azt gondolom, ha akart volna, gond nélkül játszhatna Ausztráliában – foglalt állást Nadal a Djokovics-ügyben. – Meghozta a saját döntését, ahogy mindenki szabadon megteheti ezt, de a következményeket viselni kell. Természetesen nem tetszik, ami történik. Bizonyos szempontból sajnálom is Novakot. Ugyanakkor tisztában volt a feltételekkel hónapok óta, és ennek tudatában hozta meg a döntését.

Én csak egyetlen dolgot tudok mondani: hiszek abban, amit az orvosláshoz értő szakemberek mondanak, és ha szerintük szükség van a védőoltásokra, akkor szükség van rájuk. Én így látom. Épp eleget szenvedett már a világ azért, mert nem követtük a szabályokat.

A spanyol decemberben az abu-dzabi bemutató tornán koronavírusos lett, karanténba vonult, majd annak letelte után utazott Ausztráliába. – Átestem a Covid-fertőzésen, és már kaptam két oltást – árulta el Nadal. – Ha ezt megteszed, semmi akadálya annak, hogy teniszezz Ausztráliában. Ez teljesen világos. A többi, járulékos dologról nem akarom elmondani a véleményem, mert nem vagyok az összes információ birtokában. De az az egy biztos, hogy ha beoltatod magad, nincs akadálya a részvételnek az Australian Openen vagy a világ bármely versenyén.

Borítókép: Rafael Nadal a Melbourne-ben zajló tenisztornán (Fotó: MTI/EPA/AAP/James Ross)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.