Zúgott a „Szabics, takarodj!” – A Puskás a Fehérvárt is elintézte

A tabellán elfoglalt helyezéseket tekintve a Puskás Akadémia–Fehérvár volt az NB I első tavaszi, összességében 18. fordulójának legnagyobb rangadója. A felcsútiak 1-0-s győzelmet arattak, ezzel átvették a vezetést a magyar élvonalban, a vendég szurkolók pedig Szabics Imre távozását követelték.

Magyar Nemzet
2022. 01. 30. 14:54
null
20220130 Felcsút Puskás Akadémia Fehérvár labdarúgás Nemzeti Sport Török Attila Fotó: Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két Fejér megyei csapat közül a felcsútiak a második, a fehérváriak a negyedik helyről kanyarodtak rá a hétvégére. A Puskás már korábban megkezdte a „futballtavaszt”, hiszen csütörtökön 1-0-ra megnyerte a negyedik fordulóból elhalasztott találkozóját a címvédő Ferencváros ellen. Ezzel Hornyák Zsolt együttese bejelentkezett a bajnoki címre, hiszen egyetlen pontra csökkentette a hátrányát az éllovas Fradi mögött.

– Nehéz és kiélezett mérkőzésre számítok, hiszen ellenfelünk előkelő helyen áll a bajnokságban – ismerte el a Fehérvárt 25. alkalommal irányító Szabics Imre a mérkőzés előtt. Bizony, ma már nem a Fehérvár számított a Fejér megyei rangadó esélyesének.

Az első nagyobb helyzetre a 25. percig kellett várni, ekkor a Puskás veszélyeztetett: Kozák küzdötte középre a labdát, az érkező Nagy Zsolt lőhetett volna, de Rus nagyot mentett előle becsúszva. Az első félidőben egyébként a Fehérvárnál volt többet a labda (55 százalékban), de a Puskás volt az aktívabb, hétszer lőtt kapura, szemben a vendégek egy kísérletével.

A Puskás-gól pillanata, Favorov előredőlve fejel a kapuba Fotó: Török Attila

Érezte a Fehérvár, hogy ennél több kell, s a szünet után veszélyesebben játszott, az első negyedóra végén, a csapat idénybeli legjobbja, Kenan Kodro két percen belül két gólt is szerezhetett volna. Előbb az 57. percben milliméterekkel lőtt mellé, majd az 58.-ban az ötös sarkáról lőtt a kifutó felcsúti kapusba.

S milyen a futball? A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat. 

Hiába kezdte jobban a második félidőt a Fehérvár, a 65. percben a Puskás szerezte meg a vezetést. Baluta jobb oldali beadása Kozáknak magas lett, de a leálló fehérvári védők között érkezett mögötte Favorov, aki három méterről a kapu jobb alsó sarkába fejelt előredőlve – 1-0.

Szabics ezután próbálta frissíteni csapata támadójátékát az egyenlítés érdekében, beküldte Funshót, majd a hajrára Nikolics Nemanját is, de a Puskás akárcsak a Fradi ellen, ezúttal is megőrizte egygólos előnyét.

A felcsútiak a győzelmükkel átvették a vezetést a tabellán (a Fradi persze visszaelőzheti őket este az Újpest elleni derbi után), a Fehérvár hátránya pedig immáron nyolc pont a megyei rivális mögött, s a dobogóesély is egyre halványul.

Mindezt nem értékelik a fehérvári drukkerek, akik az utolsó percekben egyértelmű nemtetszésüket fejezték ki, majd a vezetőedző távozását is követelték. Zúgott a „Szabics, takarodj!”

OTP Bank Liga, 18. forduló: Puskás Akadémia FC - MOL Fehérvár FC 1-0 (0-0), Pancho Aréna, v.: Vad II., gólszerző: Favorov (66.)

Borítókép: a Fehérvár elleni győztes gólt ünnepli a Puskás Akadémia (Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.