Az ügynöke ellen hangolja a Juventus a kulcsjátékosát

Olaszországban hónapok óta téma a Juventus legjobb futballistájának tartott Paulo Dybala sorsa. Az argentin támadó bérigényét hajlandó kielégíteni a klubja, de ennek van egy nem elhanyagolható feltétele.

Magyar Nemzet
2022. 02. 21. 9:25
AS Roma Vs Juventus FC
Paulo Dybalának választania kell a Juve és az ügynöke között Fotó: Insidefoto
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olasz sajtóban olvasható legfrissebb értesülések szerint a Juventus kész felajánlani Paulo Dybalának az eredeti szerződést, amelyet októberben kötött, de csak akkor, ha az argentin labdarúgó ügynöke lemond a neki járó jutalék jelentős részéről.

Hónapok óta húzódik Dybala szerződéshosszabbítása: pedig már 2021 októberében megállapodtak a felek, szezononként 8 millió euróról szólt az akkori alku, sőt, a Juve még 2-3 millió eurót is felajánlott Dybalának különböző teljesítményfüggő bónuszok formájában.

A klub általános meglepetésre ezek után igyekezett kitáncolni a megállapodásból, és ennek több oka is volt. Részben Dybala folyamatos sérülései és formahanyatlása miatt állt el az eredeti tervtől a Juve, majd a nyolc plusz három milliós szerződés helyett egy alacsonyabb bércsomagot javasolt a labdarúgónak.

A Juventus viselkedése érthetően felbosszantotta Dybalát, aki júliusban ingyen válthat klubot, a jelenlegi szerződése ugyanis csak június 30-ig szól.

A Calciomercato.com azt állítja, hogy a Juventus új ajánlatot tett Dybalának és ügynökének, Jorge Antunnak.

Az olasz rekordbajnok kész visszatérni az eredeti, 8 millió eurós plusz két-három milliós bónusz ajánlathoz, de csak azzal a feltétellel, ha Dybala ügynöke, Antun beleegyezik abba, hogy lemond az ügylet után fizetett jutalék nagy részéről.

Ezzel a Juventus nem is csinál különösebben nagy titkot abból, hogy gyakorlatilag szembeállítja Dybalát a saját ügynökével, azt remélve, hogy a labdarúgó marad Torinóban a Bianconeri csapatánál.

Egyébiránt erre, mármint a maradásra mutatkozik némi remény. Hiszen amikor a Juve a korábbi években megpróbálta eladni a kulcsjátékosát, Dybala elutasította a Tottenham Hotspur és más klubok, például a Barcalona ajánlatait, és kifejezte szándékát, hogy Torinóban szeretné folytatni a pályafutását.

Borítókép: Paulo Dybala kénytelen lesz összeveszni az ügynökével, ha maradni akar Torinóban (Fotó: Insidephoto)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.