Beckham és Gerrard sanyarú sorsára jutott a Barca csillaga

Futótűzként terjedt a hír, hogy Ferran Torres mezéről hiányzott a Barcelona címere és a sportszergyártó logója a Napoli elleni Európa-liga meccsen csütörtökön. Legalábbis a második félidőben… David Beckham és Steven Gerrard is volt már hasonló baki áldozata.

Magyar Nemzet
2022. 02. 18. 21:31
FC Barcelona V SSC Napoli - Europa League
19 Ferran Torres of FC Barcelona during the Europa League first leg match between FC Barcelona and SSC Napoli at Camp Nou Stadium on February 17, 2022 in Barcelona. (Photo by Xavier Bonilla/NurPhoto) (Photo by Xavier Bonilla / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint megírtuk, a Barcelona 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán a Napoli ellen az El-ben a legjobb 16 közé jutásért zajló párharc első felvonásán. A katalánok gólját Ferran Torres lőtte tizenegyesből, de ő volt az antihős is, mert minimum mesterhármasig juthatott volna a meccsen, csak elpocsékolta a helyzeteit, s velük együtt a Barca győzelmét is.

Mégsem emiatt került a hírekbe Torres, hanem azért, mert a második félidőben furcsa mezben játszott: hiányzott róla a klubcímer és a sportszergyártó logója is. 

Érdekesség, hogy az első félidőben még rendben volt a meze, szünetben azonban rendszerint új felsőt kapnak a játékosok, és ez a darab hibás volt. Amikor Torres ezt jelezte a kispadnál, már nem volt mód kicserélni a mezt. 

Az AS információi szerint nyomdai hiba történt, amelyet senki sem vett észre a klubnál, még a felszerelésért felelős személyzet sem.

Itt még minden stimmelt Torres mezével Fotó: NurPhoto via AFP

Nem először fordul elő a futballtörténelemben, hogy egy játékos hibás mezben volt kénytelen pályára lépni. Olyan nagy nevek is áldozatul estek már hasonlónak, mint David Beckham. A 115-szörös angol válogatott sztár nevét alighanem mindenki ismeri a világon, egyik klubjánál mégis hibásan írták a nevét a mezére.

Az esetet csak súlyosbítja, hogy Beckham nevelőklubja, a Manchester United volt a hiba elkövetője.

Egy h betű maradt ki a nevéből az 1997-es angol szuperkupán, a Charity Shielden, amikor is Beckham először ölthette magára a United hetes számú mezét, amelyben legendává vált. Az ifjú Beckham csereként állt be a 72. percben, 1-1 lett a Chelsea elleni meccs vége, tizenegyespárbajban nyertek a Vörös Ördögök.

Hasonlóan pórul járt a karrierje vége felé a Los Angeles Galaxyban levezető liverpooli legenda, Steven Gerrard, aki kénytelen volt egy meccset Gerrrard feliratú mezben lejátszani 2016-ban a San Jose ellen az MLS-ben. Az angol klasszis profizmusát dicséri, hogy nem zavarta meg a dolog, gólpasszt adott az 1-1-re végződött meccsen.

Nemrég az Afrika-kupán történt kínos baki, mikor a Comore-szigeteki vészkapusnak ragasztottak rögtönzött mezszámot a szerelésére. Chaker Alhadurnak, aki eredeti posztja szerint balhátvéd, szárnyakat adott a hirtelen jött szerepkör és mez, mert remekül védett a Kamerun elleni találkozón, de végül így is kikaptak 2-1-re a nyolcaddöntőben.

Borítókép: Ferran Torres a hibás mezben a Napoli elleni meccsen (Fotó: NurPhoto via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.