Franciaországból igazolt két játékost a Siófok

Hawa N’Diaye és Dounia Abdurahim személyében francia–szenegáli beállót és francia balátlövőt szerződtetett a női kézilabda NB I-ben szereplő Siófok csapata.

Magyar Nemzet
2022. 02. 11. 11:11
 Dounia Abdourahim
Toulon Metropole Var Handball v Neptunes Nantes - Toulon
Dounia Abdourahim (kékben) a francia válogatottban is megkapta a lehetőséget Fotó: Escoffier Florian/ABACA via Reut
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hawa N’Diaye a Le Havre AC, a Metz Handball és a Chambray Touraine Handball korábbi játékosa 2019 óta erősíti a Toulon Metropole Var Handball gárdáját. A 26 esztendős beálló francia bajnoknak és kétszeres kupagyőztesnek mondhatja magát. A francia–szenegáli kettős állampolgár az afrikai válogatott kulcsembereként több világversenyen is részt vett, a 2018-as Afrika-kupán tagja volt az Angola mögött ezüstérmet szerző nemzeti csapatnak.

Fotó: Bertrand Delhomme/Panoramic

Dounia Abdurahim 2012-ben tagja volt a világbajnoki ezüstérmet szerző francia juniorválogatottnak. Megfordult a Metz Handball, majd a Toulon Metropole Var Handball utánpótlásában. Első profi szerződését 2014-ben szignózta, és azóta sem váltott klubot egészen mostanáig. A Toulon Metropole Var Handball korszakos egyénisége, aki korábban a francia válogatottban is számításba került, de megragadni nem tudott a nemzeti csapatban.

Borítókép: Abdurahim a francia válogatottban is megkapta a lehetőséget (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.