Hamilton volt a leggyorsabb a barcelonai kollektív teszten

Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája bizonyult a leggyorsabbnak a Formula–1 barcelonai kollektív tesztjének zárónapján.

Forrás: MTI2022. 02. 25. 20:02
HAMILTON, Lewis
Montmelo, 2022. február 24. Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzõje a Barcelona melletti montmelói pályán tartott tesztelésen 2022. február 24-én. A Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság szezonnyitó nagydíját március 20-án rendezik Bahreinben. MTI/AP/Joan Monfort Fotó: Joan Monfort
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétszeres világbajnok a nap első részét – több rutinos és meghatározó társához hasonlóan – kihagyta, majd délután 1:19.138 perces köridővel nemcsak pénteken érte el a legjobb eredményt, hanem a háromnapos katalóniai teszt egészét nézve is.

Az öt alkalommal piros zászlóval megszakított délelőtti edzésen George Russell 1:19.233 perces eredménnyel volt a leggyorsabb, és délután csak honfi-, illetve csapattársa jött be elé.

A címvédő holland (Red Bull) 1:19.765 perccel negyedikként zárt csapattársa, a mexikói Sergio Pérez mögött, aki 1:19.556-tal végzett.

Hamilton pénteken nemcsak a leggyorsabb, hanem a thaiföldi Alexander Albonnal (Williams) holtversenyben a legszorgosabb is volt, mindkét pilóta 94 kört tett meg.

Az első napon, szerdán a brit Lando Norris (McLaren), míg a másodikon, csütörtökön a monacói Charles Leclerc (Ferrari) érte el a legjobb köridőt. Norris 1:19.568 perccel, Leclerc 1:19.689 perccel zárt elsőként.

A háromnapos tesztet tekintve a Ferrari pilótái voltak a pályán a legtöbbet (439 kör), őket a Mercedes (393), majd a McLaren (367) versenyzői követték.

A következő tesztre március 10. és 12. között Szahírban kerül sor, míg az idény ugyancsak Bahreinben kezdődik egy héttel később.

Borítókép: a barcelonai kollektív teszten (Fotó: MTI/AP/Joan Monfort)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.