Király Gábor visszatért a Herthához, fontos szerepet kapott

Nagy megtiszteltetés érte Király Gábort, akit a Hertha hivatalosan nagykövetének nevezett ki a berlini klub hétfőn megjelent közleménye szerint. Ezzel a német csapat továbbra is a frontvonalban tartja egy legendás magyarját, miután Dárdai Pált tavaly kirúgta a vezetőedzői posztról.

Magyar Nemzet
2022. 02. 07. 13:46
Király Gábor Hertha
Király Gábor Forrás: Hertha BSC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelentős változások zajlanak a Hertha háza táján, múlt héten írtuk meg, hogy az együttes korábbi kiváló védője, Arne Friedrich az idény végén távozik a klub menedzsmentjéből, és ezzel rövid időn a harmadik népszerű berlini exfutballistától köszön el az együttes: tavaly távozott Michael Preetz ügyvezető és vezetőedző is.

Ezzel párhuzamosan komoly identitásválságban szenved a Hertha, amelynek nemrég az egyik edzésére betörtek a csapat ultrái és megfenyegették a játékosokat, vezetőket. A döntéshozatali hatalmat Fredi Bobic sportigazgató kapta meg tavaly nyár óta, és ő jelentette be a Hertha első nagyköveteinek a kinevezését, aminek célja alighanem a keresett identitás megtalálása.

Három nagykövete lett a Herthának, Király Gábor mellett két korábbi herthás labdarúgó, Marko Rehmer és Axel Kruse került ebbe a szerepbe.

Fredi Bobic azzal indokolta a nagykövetek kinevezését, hogy szeretnék közel tartani magukhoz a klub korábbi nagy alakjait, akik tanácsadókként is szerepet kapnak a klub életében. Azt is elárulta, hogy a jövőben további kinevezések várhatók.

– Rendkívüli és meghatározó időszakot töltöttem a Herthában, és a kapcsolat soha nem szakadt meg – nyilatkozta Király Gábor a Hertha honlapján. – Most szeretnék valamit visszaadni a klubnak, nagykövetként a Hertha pozitív megítélését akarom segíteni a jövőben.

A három nagykövet, Király, Kruse és Rehmer Fotó: Hertha BSC

Király 1997 és 2004 között 252 meccsen lépett pályára a Herthában, ezzel ebben az együttesben szerepelt a legtöbbször hosszú pályafutása alatt. A klub örökranglistáján a 15. helyen áll a pályára lépéseket tekintve, és a Hertha 111. születésnapjára szervezett szurkolói szavazáson beválasztották a klub évszázad csapatába, amelynek ő lett a kezdő kapusa.

Ebben a tizenegyben egyébként Axel Kruse is helyet kapott csatárként, ahogy a közelmúltban távozott vagy hamarosan távozó Arne Friedrich és Michael Preetz is.

Borítókép: Király Gábor és Fredi Bobic (Fotó: Hertha BSC)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.