Megfenyegette a játékosait az MTK vezetőedzője

Noha két vasárnapi mérkőzés még hátravan a labdarúgó NB I 20. fordulójából, megelőlegezhetjük, hogy az MTK felcsúti győzelme a forduló legnagyobb meglepetése. Márton Gábor előre megjósolta a bravúros sikert, majd a meccs után azt is elárulta, mit tett annak érdekében.

Magyar Nemzet
2022. 02. 13. 11:58
Márton Gábor szerint csapata a pályán és azon kívül is súlytalan Fotó: Nemzet Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az, hogy így játszottunk, annak az eredménye, hogy megfenyegettem a játékosokat

jegyezte meg Márton Gábor mosolyogva a találkozó után, amelyen az MTK megérdemelt győzelmet aratott, ahogy a tréner később többször is hangsúlyozta.

– Eddig sem a játékkal volt problémám. Az előző két fordulóban is meggyőző volt a csapat. A lehetőségeket most jól kihasználtuk, azt gondolom, meggyőzően futballoztunk és nem érdemtelen a győzelmünk. Ilyen ez a játék, egyszer fent, egyszer lent. Egész héten arról beszéltünk, hogy nincs sok dobásunk, így kellenek a bravúrok. Bízom benne, hogy ez ad egy löketet a játékosoknak. Talán elhiszik, hogy van keresnivalónk bárki ellen. Az összkép alapján megérdemelten nyertünk – tette hozzá Márton Gábor.

Hornyák Zsolt távollétében, aki koronavírus-fertőzés miatt nem lehetett jelen a találkozón, Polonkai Attila dirigálta a Puskás Akadémiát, majd értékelte a találkozót.

– Az első félidőben kicsit rossz felfogásban játszottunk. Nagyobb nyomás alá akartuk helyezni a védelmüket. Emellett azt beszéltük meg, hogy próbáljuk bejátszani mögéjük a labdát, de az elképzeléseinkből nem sok minden valósult meg. Meddő mezőnyfölényben voltunk, helyzetig ritkán jutottunk el. A második félidőben jobb felfogásban játszottunk, nagyobb nyomást helyeztünk az MTK-ra. A kiállítás utáni játékért köszönetet mondok a játékosoknak, akkor megfelelő volt a hozzáállásuk. Levonjuk ebből a meccsből a tanulságokat. Sejtettük, hogy nem lesz könnyű dolgunk. Tudtuk, hogy az MTK kontrái gólveszélyesek. A hibákat meg fogjuk beszélni. Nem játszottunk tökéletesen – értékelt a beugró edző.

Ma két mérkőzést játszanak az NB I-ben, a Honvéd a Fehérvárt fogadja, az elmúlt napokban több játékost igazolt Ferencváros pedig Zalaegerszegre látogat.

NB I, 20. forduló:

Péntek:

Újpest–Kisvárda 0-0.

Szombat:

Paks–Gyirmót 2-3 (1-2).

Paks, 1398 néző, v.: Vad II. Gólszerzők: Ádám (39., 72.), illetve Varga B. (17., 25., az elsőt 11-esből), Ventura (82.). Kiállítva: Windecker (41.).

Debrecen–Mezőkövesd 1-4 (1-1).

Nagyerdei Stadion, 2850 néző, v.: Bognár. Gólszerzők: Dzsudzsák (45., 11-esből), illetve Jurina (19., 88.), Vadnai (63.), Besirovic (68.).

Puskás Akadémia–MTK 1-2 (0-1)

Pancho Aréna, 800 néző, v.: Bogár. Gólszerzők: Skribek (78.), illetve Futács (33.), Ramadani (68.)

Vasárnap:

Bp. Honvéd–Mol Fehérvár: 14.15

ZTE–Ferencváros: 17.15

Borítókép: Márton Gábor fellélegzett (Fotó: Nemzet Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.