Michelisz Norbert kemény csapattársat kapott az idei évre

A túraautó-világkupa (WTCR) 2019-es bajnoka, Michelisz Norbert idén visszaszerezné a trónt, ezzel a céllal vág neki az áprilisban rajtoló idénynek. Mindenekelőtt azonban a Hyundai Motorsport vezette alakulaton belül kell kiélezett csatát vívnia, ugyanis megítélése szerint a mezőny három legjobb versenyzőjének egyike lett az új csapattársa.

Magyar Nemzet
2022. 02. 07. 11:22
AUTO - WTCR 2021 - RACE OF CZECH REPUBLIC
Michelisz Norbert (hun), BRC Hyundai N Lukoil Squadra Corse, Hyundai Elantra N TCR, portrait during the 2021 FIA WTCR Race of Czech Republic, 5th round of the 2021 FIA World Touring Car Cup, on the Autodrom Most, from October 8 to 10, 2021 in Most, Czech Republic - Photo Florent Gooden / DPPI Fotó: Florent Gooden
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A WTCR-ben szereplő Hyundai Motorsport bejelentette, hogy idén és a spanyol Mikel Azcona alkotja a versenyzői párosát, akik számára az olasz BRC Racing Team készíti fel az Elantra N TCR versenyautókat.

Michelisz 2018 óta versenyez a Hyundai–BRC kettős kötelékében, és 2019-ben a WTCR bajnoka lett, amellyel magyar sporttörténelmet írt, korábban ugyanis sosem volt hazai győztese világszintű autós sorozatnak.

Nagy változás ugyanakkor, hogy Michelisz új csapattársat kapott, mivel az olasz túraautó-legenda, a kétszeres világbajnok Gabriele Tarquini az előző idény végén visszavonult, a helyét pedig a 25 éves Azcona vette át a magyar pilóta mellett.

A spanyol a legnagyobb túraautós tehetségek egyike, az elmúlt két évben Michelisz korábbi csapatában, a Zengő Motorsport színeiben Cupra-versenyautóval indult, és mindkétszer a bajnokság hetedik helyén végzett. Emellett Azcona kétszeres bajnoka a TCR Europe-nak, amely a WTCR után a kategória második legnagyobb bajnoksága.

– Azcona fiatal, még csak 25 éves, de már nagy tapasztalata van, régóta versenyez, és nemcsak a WTCR-ben, hanem több más bajnokságban is bizonyította, mennyire tehetséges – méltatta új csapattársát Michelisz. – Túlzás nélkül azt gondolom, hogy a WTCR-ben a három legjobb pilóta egyike ő. Szóval nekem is fel kell kötnöm a gatyát, de biztos vagyok benne, hogy a versengés mindkettőnknek csak jót tesz majd.

Michelisz és Azcona idén csapattársak lesznek Fotó: Florent Gooden

A magyar versenyző egyébként az elmúlt két évben Azcona mögött végzett a WTCR-ben, tavaly nyolcadik, 2020-ban 13. lett csak. A bajnoki cím megszerzése óta tehát Michelisz eredményei nem a várakozások szerint alakultak, de ő idén visszatérne a győztes útra.

– Idén is egyértelmű célom, hogy harcban legyek a bajnoki címért – jelentette ki Michelisz. – Amióta világbajnok lettem, el sem tudom képzelni, hogy kevesebbel beérjem, de ez talán így természetes. Az ember mindig többet akar, nem kevesebbet. A lényeg, hogy látom az esélyt arra, hogy újra sikerüljön egy kimagasló idényt teljesíteni, mert az autóban, a csapatban és bennem is megvan a képesség ehhez.

A WTCR idén április 9–10-én Csehországban rajtol, és a Covid-járvány miatt csonka 2020-as, 2021-es évadok után a tervek szerint ismét tíz fordulóból áll majd. A Hungaroringen rendezik a negyedik versenyhétvégét augusztus 21–22-én.

A Hyundaion kívül egyelőre csak a Honda jelentette be az idei versenyzőit, köztük Tassi Attilát, így két magyar már biztosan indul az évadban. 

Borítókép: Michelisz Norbert (Fotó: Florent Gooden/DPPI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.