Nem mindennapi bókot kapott Neymartól a PSG játékosa

Lionel Messi kihagyott tizenegyese mellett a Dani Carvajalból többször is bolondot csinált Kylian Mbappé megmozdulásairól, és Thibaut Courtois védéseiről maradt emlékezetes a Paris SG és a Real Madrid mérkőzése a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcadöntőjében. Az 1-0-s párizsi győzelemmel véget ért meccs után a PSG csereként beállt klasszisa, Neymar a 92 százalékos passzpontossággal jelentkező olasz csapattársát, Marco Verrattit méltatta.

Magyar Nemzet
2022. 02. 16. 13:58
Paris Saint-Germain v Real Madrid: Round Of Sixteen Leg One - UEFA Champions League
Ha kell passzol és építkezik, ha arra van szükség, akkor szerel és védekezik Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marco Verratti játéka nem mindig látványos, de rendkívül hasznos. Nem véletlen, hogy 2012-ben, 20 éves korában az olasz másodosztályú Pescara labdarúgójaként őt választották a 2011–2012-es szezon legjobb játékosának. Sorban állt érte a Milan, a Juventus, a Roma és a Juventus, ő viszont a Paris SG ajánlatát fogadta el. Idén lesz tíz éve, hogy a francia főváros kirakatcsapatában futballozik. Csak a miheztartás végett, 2012-ben Carlo Ancelotti volt a PSG edzője, ő hívta Franciaországba a fiatal középpályást. 

 

Ha valaki, akkor Ancelotti biztosan nem lepődött meg Verratti tegnap esti játékán. A 29 éves mélységi irányító 92 százalékos hatékonysággal passzolt a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntőn . A madridiak két klasszisa, és mellett egy harmadik intelligens játékos is futballozott a Parc de Princes-ben.

Fotó: Franck Fife/AFP

2017 óta játszik a PSG-ben, jól ismerheti a tavaly nyáron az olasz válogatottal Európa-bajnokságot nyert csapattársát. A Real elleni teljesítménye lenyűgözte a csereként beállt, Mbappé győztes gólját előkészítő brazil csatárt. – Eddig is tudtam, hogy kiváló futballista, de csak most láttam, hogy milyen csodálatos teljesítményre képes – idézte Neymart a Sky Italia. – Ő egy zseni, Xavi és Iniesta mellett a legjobb középpályás, akivel valaha együtt futballoztam – folytatta a virtuóz brazil.

Egy kis ízelítő Verratti Real elleni megmozdulásaiból:

Verratti szerződése 2024-ben jár le a Paris SG-nél, 32 évesen klubot és országot is válthat, ha csak addig nem nyer fontos klubtrófeát a csapatával. Ne a Ligue 1-re és a Francia-kupára és ligakupára gondoljunk: ezekből összesen 27 címet hódított el a 165 centiméteres magas középpályás. Az olasz válogatott irányítójának nem titkolt vágya, hogy szülővárosa csapatában, nevelőklubjában a Pescarában fejezze be a pályafutását. 

Nehéz őt elképzelni az olasz harmadosztályban… 

Borítókép: Nem csak építkezni, küzdeni is tud (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.