Pár percen múlt, de elmaradt a helycsere

A helycsere volt a tét a Juventius bergamói vendégjátékán. A negyedik helyezett az ötödik helyen álló csapathoz látogatott. Ruszlan Malinovszkij bomba góljával úgy tűnt, az Atalanta legyőzi a Juvét, de a 92. percben Danilo egyenlített. Dusan Vlahovics januári leigazolása óta a Juventus veretlen az olasz labdarúgó-bajnokságban.

Magyar Nemzet
2022. 02. 13. 22:44
De Ligt (fekete-fehérben) és Muriel nem bírt egymással Fotó: AFP/Andreas SOLARO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Serie A 25. fordulójának slágermérkőzése volt a Juventus bergamói vendégjátéka. Allegri csapata Dusan Vlahovics leigazolása óta százszázalékos, az Atalanta az utóbbi hetekben elmaradt a szokásos formájától. A két csapatot egy pont választotta el a tabellán, a Juvének minden eredmény kedvezett volna, természetesen a vereségen kívül.

Ennek megfelelően az olasz rekordbajnok kezdeményezett többet az első félidőben, jóllehet Szczesnyt könnyedén kiállíthatta volna a játékvezető. A Juve lengyel kapusa a 16-oson kívülre kifutva felkarral sodorta el a labdát Luis Muriel elől, de még csak lapot sem kapott a könnyelmű kijöveteléért. 

Fotó: AFP/Andreas SOLARO

A folytatásban is inkább a Juve akarata érvényesült, Vlahovics és Dybala is helyzetbe került, de mindkettő rontott, nem úgy mint bő negyedórával a vége előtt az Atalanta ukrán középpályása: Ruszlan Malinovszkij. A 28 éves játékos egy legurított szabadrúgás után irgalmatlan erővel bombázott a bal felső sarokba. 

Fotó: EPA/PAOLO MAGNI

Fordult a kocka: a Juve futott az eredmény után. Allegri összevissza cserélgetett: beküldte Cuadradót, Keant  és Arthurt is, de komoly helyzetet nem tudott kialakítani a hajrában. Sportiello, a hazaiak kapusa biztosan állt a lábán. Egészen a 92. percig: ekkor Dybala szöglete után Danilo egyenlített közvetlen közelről. 

A két csapat között megmaradt az egy pont különbség a tabellán. Fontos adalék, hogy az Atalanta egy meccsel kevesebbet játszott. Öldöklő harc lesz a BL-indulást jelentő negyedik helyért az olasz bajnokságban.

Serie A, 25. forduló: Atalanta–Juventus 1-1 (0-0), Bergamo, Gewiss-stadion. Vezeti: M. Mariani. Gólszerző: Malinovszkij (76-.), illetve Danilo (92.). Az élcsoport állása: 1. Milan, 2. Inter, 3. Napoli, 4. Juventus, 5. Atalanta. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.