„Tőzsér, takarodj!” – érthetően frusztrált a debreceni tábor

A Mezőkövesd sima, kiütéses, 4-1-es győzelmet aratott a kilátástalanul futballozó DVSC vendégeként a labdarúgó NB I 20. fordulójában. A hazai közönség Tőzsér Dániel sportigazgató távozását követelte.

Magyar Nemzet
2022. 02. 12. 19:18
null
DVSC-Mezőkövesd NBI Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mezőkövesdiek szereztek vezetést, amire még az első félidő hajrájában jött válasz, Ddzsudzsák vitathatóan megítélt büntetőből egyenlített, sőt szünet előtt a Loki akár a vezetést is megszerezhette volna.

A második félidőben aztán Supka Attila együttese lefocizta a kilátástalanul játszó hazaiakat. Kiütéses, 4-1-es vendéggyőzelem lett a vége.

A mezőkövesdiek ezzel megszakították négy mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozatukat, a DVSC pedig négy veretlenül megvívott találkozó után kapott ki ismét, és ott ragadhat a veszélyes zónában.

„Tőzsér, takarodj!” – skandálták a hazai drukkerek Tőzsér Dánielnek, a DVSC sportigazgatójának címezve. A frusztráltság valahol érthető, az edzőváltás, Huszti Szabolcs menesztése, Joan Carrillo kinevezése és a nagy fogadkozás nem hozott érdemi változást, a Loki a nyolcadik a tabellán, csupán négy pont az előnye a tizenegyedik Újpest előtt, tehát továbbra is remegnie kell a kiesés miatt.

"Elnézést kérek a szurkolóktól"

Joan Carrillo, a hazaiak vezetőedzője elnézést kért a csapata teljesítményéért:

– Jobban játszott a Mezőkövesd a mai napon. Elnézést kérek a szurkolóktól az eredmény miatt. A vendégek a mi hibáinkból találtak be, ezekből tanulnunk kell és kijavítani a folytatásra. Bízunk benne, hogy a Puskás Akadémia ellen jobban sikerül a felkészülésünk. 

Supka Attila természetesen elégedetten nyilatkozott:

– Ez a mérkőzés úgy alakult, ahogyan mi szerettük volna. Támadásainkat a szélen próbáltuk vezetni, ezzel sikerült is helyzeteket kialakítani. A második játékrészben hatékonyabban teljesítettünk, ahogyan telt az idő, egyre jobban kitámadott a DVSC, ez is segített eldönteni a három pont sorsát. Megérdemelten nyertük meg a mai találkozót.

NB I, 20. forduló:

Péntek:

Újpest–Kisvárda 0-0.

Szombat:

Paks–Gyirmót 2-3 (1-2).

Paks, 1398 néző, v.: Vad II. Gólszerzők: Ádám (39., 72.), illetve Varga B. (17., 25., az elsőt 11-esből), Ventura (82.). Kiállítva: Windecker (41.).

Debrecen–Mezőkövesd Zsóry FC 1-4 (1-1).

Nagyerdei Stadion, 2850 néző, v.: Bognár. Gólszerzők: Dzsudzsák (45., 11-esből), illetve Jurina (19., 88.), Vadnai (63.), Besirovic (68.).

Puskás Akadémia–MTK: 19.30

Vasárnap:

Bp. Honvéd–Mol Fehérvár: 14.15

ZTE–Ferencváros: 17.15

Borítókép: Volt okuk ünnepelni a mezőkövesdieknek (Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.