Végzetes leszakadás fenyegeti a patinás fővárosi klubot

Nehéz napok elébe néz a különben is válságos helyzetben lévő MTK. A labdarúgó NB I utolsó helyezettje szombaton a Puskás Akadémiához látogat, a jövő héten pedig a Fradit fogadja, s ha érvényesül a papírforma, még jobban leszakadhat.

Magyar Nemzet
2022. 02. 12. 7:22
Budapest 20211205 Labdarúgás NBI bajnoki mérkõzés MTK Újpest FC Fotó Nemzeti Sport - Árvai Károly A képen: Márton Gábor Fotó: Nemzet Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akár csak az összes fővárosi klub, az MTK is rosszul kezdte a tavaszi szezont a labdarúgó NB I-ben. Előbb 1-1-es döntetlent játszott Mezőkövesden, ami persze nem dráma, után viszont hazai pályán érzékeny, 2-0-s vereséget szenvedett a ZTE-től.

A folytatás ennél csak nehezebbnek ígérkezik. A kék-fehérek ma a listavezető Puskás Akadémiához látogatnak, a jövő héten pedig a címvédő Ferencvárost fogadják.

– Vereség után nehéz, nem a legderűsebb a hangulat. A sok helyzetből, amit kialakítottunk, illene gólt rúgni, ha a befejezéseknél jobban koncentrálunk, akkor mindkét meccset megnyerhettük volna – mondta Márton Gábor vezetőedző az MTK honlapjának. A Puskás Akadémia és a Fradi elleni meccsekre rátérve így folytatta:

– Élcsapatokról beszélünk, mi a tabella ellentétes oldalán vagyunk, de a tabella nem nyer meccset, jó játékkal reális, hogy pontot, pontokat szerezzünk, de sokat kell javulnunk a helyzetkihasználásoknál.

NB I, 20. forduló. Péntek: Újpest–Kisvárda 0-0. Szombat: Paks–Gyirmót 14.45, Debrecen–Mezőkövesd 17.00, Puskás Akadémia–MTK 19.30. Vasárnap: Bp. Honvéd–Mol Fehérvár 14.15, ZTE–Ferencváros 17.15.

Borítókép: Márton Gábor hangsúlyozza, a tabella nem nyer meccset… (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.