Bizarr kérés: a Chelsea szeretné, ha zárt kapuk mögött játszhatna

Furcsa kéréssel fordult az Angol Labdarúgó-szövetséghez (FA) a Chelsea: a Kékek indítványozták, hogy a szombati FA-kupa-negyeddöntőjüket zárt kapuk mögött rendezzék meg. A londoniak ellenfele, a Middlesbrough érthető módon nem támogatja a felvetést.

Magyar Nemzet
2022. 03. 15. 16:54
Chelsea FC vs Tottenham Hotspur
epa09704628 Chelsea fans arrive at Stamford Bridge prior to the English Premier League soccer match between Chelsea FC and Tottenham Hotspur in London, Britain, 23 January 2022. EPA/Neil Hall EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications Fotó: Neil Hall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról beszámoltunk, a brit kormány múlt csütörtöki rendelkezései megnehezítették a Chelsea működését. Tulajdonosa, Roman Abramovics szankcionálása miatt bűnhődik a klub, amely nem tehet szert semmilyen bevételre, így a szurkolói boltok is zárva tartanak, és jegyeladásokra sem kerülhet sor – csak a bérlettel rendelkezők vehetnek részt a londoniak mérkőzésein.

A Chelsea-re szombaton a FA-kupa negyeddöntője vár, a Manchester Unitedet és a Tottenham Hotspurt búcsúztató Middlesbrough otthonába látogat. Az általában a vendégdrukkerek rendelkezésére álló 4620 jegyből csak 650 kelt el a vásárlási tilalom bevezetése előtt, tehát jelen felállás szerint a Kékeknek alig pár százan szoríthatnak majd a helyszínen az egyébként több mint 33 ezer fő befogadására alkalmas Riverside stadionban.

A klubnál úgy ítélték meg, hogy emiatt hátrányba kerülnének a házigazdával szemben, ezért szerintük igazságos döntés lenne, ha zárt kapuk mögött rendeznék meg a szombati meccset. Véleményüket az angol szövetséggel is megosztották, és kérésüket a klub honlapján így indokolták:

„A kupasorozat megrendezése szempontjából fontos, hogy a Middlesbrough elleni mérkőzést megtartsák, ugyanakkor nehéz szívvel azt kérjük az FA-től, hogy a sportág integritása érdekében ez zárt kapuk mögött történjen meg. A Chelsea FC megérti, hogy ez a lépés a Middlesbrough-ra és annak szurkolóira, illetve a mi drukkereinkre, akik korábban megvették a jegyeiket, is hatással lenne, de hiszünk benne, hogy jelen körülmények között ez a megoldás lenne a legigazságosabb” – szólt a fővárosi gárda keddi közleménye. 

 

Hogy a londoniak kérésének eleget tesz-e az FA, az egyelőre nem derült ki. Az viszont igen, hogy a másodosztályban szereplő Middlesbrough-nál felháborodást váltott ki a felvetés, a hazai klub honlapján így reagált a történtekre:

Minden érintett tisztában van vele, hogy miért szankcionálták a Chelsea-t, és ennek semmi köze nincs a Middlesbrough-hoz. A felvetés, hogy a történtek miatt a Middlesbrough és annak szurkolói bűnhődjenek, nem csak igazságtalan, de semmi alapja sincs. A szankciók okait figyelembe véve ironikus és elképesztő lépésnek tartjuk, hogy a Chelsea a sportág integritására hivatkozva akar zárt kapuk mögött játszani. Jelenleg arra várunk, hogy az FA értesítsen minket a következő lépésekről, de mindenki nyugodt lehet, hogy a Middlesbrough a végsőkig tiltakozni fog a Chelsea felvetése ellen.

A Chelsea egyébként több megoldással is próbálkozott, hogy lehetőséget adjon a szurkolóinak a mérkőzésen való részvételre, de egyelőre mindegyik süket fülekre talált. Többek között azzal az ötlettel is előálltak a londoniak, hogy ingyen látogathassanak ki a stadionba a szurkolók, azonban a brit kormány nem reagált erre a felvetésre.

FA-kupa, negyeddöntő, szombat:
Middlesbrough–Chelsea 18.15

Borítókép: A Chelsea szurkolói a stadionon kívül találhatják magukat (Fotó: EPA/Neil Hall)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.