Csoda történt: az USA elkerülte a hatgólos vereséget

Keylor Navas a régi. A Paris SG 35 éves kapusa legalább három komoly bravúrt mutatott be a Costa Rica-i válogatottban az Egyesült Államok elleni 2-0-ra megnyert mérkőzésen. A karibi ország csapata ezzel pótselejtezhet a katari vb-n való részvételért. Az Egyesült Államok, Kanada és Mexikó biztosan ott lesz a téli tornán.

Magyar Nemzet
2022. 03. 31. 7:58
Navas mindent védett a jenkik ellen Forrás: AS.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyetlen forgatókönyv megvalósulása esetén maradhatott volna le az Egyesült Államok labdarúgó-válogatottja a 2022-es vb-re való direkt kvalifikációról. Ehhez hat góllal kellett volna kikapnia Costa Ricában. Csodák csodájára ez nem történt meg a Costa Rica-i Nemzeti Stadionban. Sőt, inkább a jenkik veszélyeztettek többet, de a PSG 35 éves kapusa, a Real Madriddal három Bajnokok Ligáját kapus, Keylor Navas több fontos bravúrt is bemutatott, elsősorban a Chelsea játékosa, Christian Pulisic igyekezett kifogni rajta, de a tapasztalt kapus hárította ezeket a kísérleteket.

A szünet után folytatódott az enyhe amerikai fölény és a Navas-parádé. Costa Rica-i kapus mindent védett, a másik oldalon Juan Pablo Vargas és Anthony Contreras révén két gólt is elhelyezett az amerikai kapuban. Többet nem, hatot meg pláne nem. Costa Rica a győzelmével vb-pótselejtezős, az USA direkt kvalifikációja nem forgott veszélyben. Klasszikus win-win helyzet. 

Az észak- és közép-amerikai világbajnoki selejtezősorozat utolsó fordulójának eredményei: Mexikó–Salvador 2-0, Jamaica–Honduras 2-1, Panama–Kanada 1-0, Costa Rica–Egyesült Államok 2-0.

Kanada, Mexikó és Egyesült Államok biztos résztvevője a katari vb-mezőnynek, a csoport 4. helyén végző Costa Rica játszik majd Új-Zélanddal interkontinentális pótselejtezőt. 

Borítókép: Keylor Navas bravúrjai is kellettek Costa Rica győzelméhez (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.