Kiderült, Vettel rajthoz áll-e a szaúdi futamon

A Formula–1-ben szereplő Aston Martin istálló közleményt adott ki pénteken a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel egészségügyi állapotáról.

Magyar Nemzet
2022. 03. 25. 11:21
VETTEL, Sebastian
Austin, 2021. október 21. Sebastian Vettel, az Aston Martin német versenyzõje a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság austini futamának, az Egyesült Államok Nagydíjának helyszínén, a Circuit of The Americas pályán 2021. október 21-én. A futamot október 24-én rendezik. MTI/EPA/Shawn Thew Fotó: Shawn Thew
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sebastian Vettel az idény eleji teszteken még részt vett, azonban a múlt hétvégi, idei első futamot már kihagyta, mivel megfertőződött a koronavírussal. Bahrein után azonnal Szaúd-Arábiába látogat a mezőny, így a német világbajnoknak kevés ideje volt a felépülésre, kérdéses volt, hogy Vettel rajthoz állhat-e a második versenyen.

 

Az Aston Martin csütörtökön közleményt adott ki, miszerint a 34 éves pilótának még nem hozott negatív eredményt egy vírustesztje sem, ezért péntekre hagyják a döntést, hogy a négyszeres vb-győztes Dzsiddában elindulhat-e a futamon. Ma (péntek) reggel azonban közölték, hogy Vettel ezt a futamot is kihagyja, feltehetően a két hét múlva megrendezendő Ausztrál Nagydíjon tér vissza.

Vettelt a szaúdi hétvégén is honfitársa, Nico Hülkenberg helyettesíti, aki az idénynyitót a tizenhetedik helyen zárta.

A hétvége menetrendje:

péntek: 1. szabadedzés 15.00, 2. szabadedzés 18.00

szombat: 3. szabadedzés 15.00, időmérő 18.00

vasárnap: futam 19.00

Borítókép: Sebastian Vettel Austinban 2021 októberében (Fotó: MTI/EPA/Shawn Thew)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.