Marco Rossi elmondta, mi lesz a honosított magyar labdarúgó posztja

Az angliai Buryben született, magyar felmenőkkel rendelkező 21 éves Callum Styles Loic Negóval jön ki a legjobban a válogatott edzőtáborában. A labdarúgó elmondta, Marco Rossi milyen poszton veszi számításba a Szerbia és Észak-Írország elleni felkészülési mérkőzésen.

Forrás: MTI2022. 03. 24. 11:13
Barnsley v Barrow - FA Cup Third Round
Callum Styles (jobbra) megmutathatja, hogy mit tud Fotó: MI NEWS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Callum Styles, az angol másodosztályú Barnsleyban futballozó honosított középpályás az M4 Sport Sporthíradójában azt mondta, beszélt már a szövetségi kapitánnyal, és ez alapján tudja, mit vár el tőle a szerbek, majd az északírek elleni mérkőzésen.
– Elég sokat játszottam ebben a szezonban a klubcsapatomban és több poszton is bevethető vagyok, de a válogatottban leginkább a védők előtt, az 5-ös vagy 6-os pozícióban leszek a bal oldalon. Persze ha máshol kell a segítségem, akkor is megpróbálom a legjobbamat nyújtani, de a szövetségi kapitány jelenleg ezeken a posztokon számol velem – mondta az angliai Buryben született, magyar felmenőkkel rendelkező 21 éves játékos.

Fotó: James Heaton/News Images/Sipa US


Az új társairól így vélekedett: – A játékosok minősége jó, erős bajnokságban játszanak a legtöbben, ez pedig jót tesz a csapatnak. Az látszik, hogy elég összeszokott a társaság, az edzések pedig intenzívek és megterhelőek. Biztos vagyok benne, hogy fejlődni fogok. A válogatott tétmérkőzésein, amelyek ránk várnak, a világ legjobb csapataival kell majd megmérkőznünk, és mindenkin érződik, mennyire várja, hogy ilyen ellenfelekkel találkozzunk – folytatta a honosított labdarúgó.

 

Callum Styles arról is beszélt, hogy imád futballozni, gyakorlatilag egész életében ezt csinálta, és nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy meghívót kapott a válogatottba. – A csapatot valamennyire ismerem, a nyári Európa-bajnokságon figyelemmel követtem, és amikor felmerült, hogy megkaphatom a magyar állampolgárságot, és elkezdődött a folyamat, akkor már próbáltam a lehető legtöbb információt összegyűjteni a csapatról. Amióta pedig itt vagyok, természetesen alkalmazkodnom kell a környezethez, az új csapattársaimhoz, a stábtagokhoz, és úgy egyáltalán, a magyar mentalitáshoz – mondta Styles, hozzátéve, hogy a magyar nyelvvel gondban van, de a keretben a legtöbben beszélnek angolul, amit pedig nem ért az öltözőben, azt fordítják neki. Elárulta, hogy Nego Loickal jön ki a legjobban, aki gyakorlatilag „a szárnyai alá vette” őt. Hozzátette ugyanakkor, hogy „mindenki nagyon segítőkész és befogadó volt”, és nagyon tetszik neki a hangulat, amely a csapatnál érzékelhető. 

Az Európa-bajnoki mérkőzéseken tapasztalt magyar szurkolás lenyűgözte őt, a Puskás Arénában még nem járt, ezért várja már nagyon a csütörtök estét, hogy kimehessen a pályára és bizonyíthasson.

Borítókép: Callum Styles debütálhat a magyar válogatottban (Fotó: News Images)


  
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.