Visszaüthet a Real Madrid ellen a PSG edzőjének nyilatkozata

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének legizgalmasabb visszavágóját rendezik szerda este Madridban, ahol a Real fogadja a Paris Saint-Germain csapatát. Az első meccs párizsi hőse Kylian Mbappé volt, aki akármilyen jól játszhat, még a saját edzője is Lionel Messi árnyákéba sorolja.

Magyar Nemzet
2022. 03. 09. 11:35
MESSI, Lionel; MBAPP, Kylian; NEYMAR
Saint Germain en Laye, 2021. oktber 18. Lionel Messi, Kylian Mbappe s Neymar (b-j) a Paris Saint-Germain (PSG) jtkosai (b-j) edzsen vesznek rszt a Prizstl nyugatra fekv Saint Germain-en-Laye-ben 2021. oktber 18-n, egy nappal a labdarg Bajnokok Ligja A csoportjban jtszott PSG-RB Leipzig elleni mrkzs eltt. MTI/AP/Michel Euler Fotó: Michel Euler
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha Messin múlik és nem Mbappén, akkor most sokkal nehezebb helyzetből várná a PSG a madridi visszavágót. Az első találkozón Messi tizenegyest hibázott és antihős volt, Mbappé ellenben a 93. percben megszerezte a párizsiak 1-0-s győzelmét jelentő találatot és hőssé vált.

A két játékos közti kontraszt nemcsak a Real elleni BL-meccsen látszott, hanem az egész idényben látványos. 

Messi nem találja a helyét Franciaországban, 24 mérkőzésen hét gólt szerzett a PSG színeiben, ami önmagához képest gyenge termés. Közben Mbappé igazi vezére a csapatnak, 34 mérkőzésen 24-szer volt eredményes.

A madridi visszavágót megelőző sajtótájékoztatón fel is tették a kérdést a PSG edzőjének, Mauricio Pochettinónak, hogy szerinte is Mbappé-e a világ legjobbja jelenleg. Íme az argentin válasza, melyet a Marca idézett:

Messi a világ legjobbja, hét Aranylabdája van, aztán vannak olyan játékosaink, akik arra pályáznak, hogy egy nap ők legyenek a legjobbak.

Tehát ezt úgyis lehet érteni, hogy Pochettino szemében Mbappé nincs egy polcon Messivel, hiába látjuk azt az egész idényben, hogy a francia tolja a PSG szekerét.

– Mbappé formája önmagáért beszél, a legjobbak közé tartozik – tért rá a 23 éves támadóra Pochettino. (De akkor sem ő a legjobb…)

A franciák világbajnokára Madridban is főszerep várhat, noha a sérüléséről is szóltak a hírek, de a PSG edzője nem aggódik emiatt.

– Teljesen nyugodtak vagyunk – utalt Mbappé állapotára Pochettino. – Éretté vált az utóbbi években, képviselni akarja a klub színeit. Nincs miért aggódnom, Kylian teljesítményét nem befolyásolja, mi zajlik éppen körülötte.

A PSG 1-0-s előnye ellenére teljesen nyitott a továbbjutás kérdése, de a Real több gonddal is küszködik az összecsapás előtt. és Ferlan Mendy eltiltás miatt nem játszhat Carlo Ancelotti csapatában, az olasz edző ráadásul a sérüléssel bajlódó Toni Kroosra sem biztos, hogy számíthat.

– A hiányzók nem változtatnak a Real játékán, a filozófiájuk ugyanaz – állapította meg Pochettino. – Jól ismerjük egymást, láttuk az összes meccsüket, ők is a mieinket. Távol kell tartanunk a labdát a kapunktól és helyzeteket kell teremtenünk.

A BL másik szerda esti nyolcaddöntőjében már nincs sok kérdés, a Manchester City az első meccsen, idegenben 5-0-ra legyőzte a Sportingot, így kényelmes helyzetből várja a hazai visszavágót.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, szerdai visszavágók:

Real Madrid–PSG 21.00 (tv: M4 Sport)

Manchester City–Sporting 21.00 (tv: Sport 2)

Borítókép: Messi, Mbappé és a PSG edzésén (Fotó: Michel Euler)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.