Willi Orbán és Paulo Dybala együtt kér segítséget Ukrajnának

Az RB Leipzig magyar válogatott védője, Willi Orbán, a Juventus argentin sztárcsatára, Paulo Dybala és az Arsenal női Európa-bajnok labdarúgója, Vivianne Miedema vezetésével szólította fel a Common Goal nevű szervezet a futballközösséget az ukrajnai háború áldozatainak megsegítésére.

Magyar Nemzet
2022. 03. 10. 14:41
SC Freiburg - RB Leipzig
Fotó: Europress/AFP/Tom Weller
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A labdarúgás szereplőinek többet kell tenniük annál, mint hogy kifejezik a szolidaritásukat Ukrajnának – jelentette ki Orbán. – Magyar gyökerekkel rendelkezem, tisztában vagyok azzal, hogy a szomszédos országoknak milyen fontos a szerepük.

A magyar válogatott védője az egyik szószólója a Common Goal kifejezetten Ukrajnát segítő kezdeményezésének. Céljuk, hogy rövid- és hosszú távon támogassák a háború sújtotta országot. Kezdetben az anyagi segélyek mellett az alapvető szükségletek (élelmiszer, gyógyszer, menedék) biztosítását segítenék elő, de hosszabb távon is gondolkodnak.

Az akció első szakaszában a Common Goal ukrán, moldovai, magyar és román szervezetekkel együttműködve végzi munkáját.

A Juventus sztárjának, Dybalának lengyel felmenői is vannak, így ő is jobban átérzi a helyzet komolyságát.

– Szívszaggató látni azt, ami Ukrajnában történik – mondta az argentin csatár. – A futballvilág megmutatta, hogy az ukrán emberek mellett áll, és most a Common Goalon keresztül lehetőséget nyújtunk arra, hogy együtt dolgozva azonnal humanitárius segélyt és hosszabb távú támogatást nyújtsunk a háború áldozatainak.

Juan Mata volt az úttörő

A Common Goal nevű kezdeményezés célja az, hogy a labdarúgók ajánlják fel a fizetésük egy százalékát jótékony célra. Juan Mata volt az úttörő, ő csatlakozott elsőként a szervezethez. A Manchester United spanyol világ- és Európa-bajnok labdarúgója többször kritikus hangot ütött meg a futballisták elképesztően magas fizetése miatt, és szerinte kötelességük ebből visszaadni valamit a társadalomnak. 

A Kicker cikke szerint több mint kétszáz tagja van a Common Goalnak, de a szervezet hivatalos honlapján 165 labdarúgót tüntetnek fel, ezen a listán még Orbán sem szerepel, ahogy más magyar játékos sem.

Borítókép: (Fotó: Europress/AFP/Tom Weller)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.