A korábbi fradista nem vár szívélyes fogadtatást a Népligetben

Lukács Viktória visszatér a Népligetbe. A Győri Audi ETO kézilabdacsapatának válogatott jobbszélsője nem szívesen emlékszik a tavalyi Fradi elleni meccsre, a 31-22-es ferencvárosi diadal a győri aranyérem elvesztésébe került. Lukács megszerette a győri öltöző hangulatát, a mai napig lenyűgözi, ahogy a világsztárok mindenfajta allűr nélkül, egyszerű csapattársként viselkednek, és odafigyelnek egymásra. A tapasztalt játékos szerint az exgyőri Beátrice Edwige fontos alkatrésze a Ferencvárosnak, a mai rangadót a védekezés fogja eldönteni.

2022. 04. 14. 13:12
null
Győr 20211117 Kézilabda női bajnoki mérkőzés Győr FTC Foto Nemzeti Sport - Török Attila A képen: Lukács Viktória öröm Fotó: Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Amióta Győrbe igazolt, másodszor játszik majd az Elek Gyula Arénában. Milyen fogadtatásra számít?
– Tisztelem a Ferencvárost, a Fradiban nőttem fel, barátnőmnek mondhatom a válogatott csapatkapitányát, a jelenleg sérült kapust, Bíró Blankát, de mindenkivel jól kijövök. Ettől függetlenül azt érzem, hogy nem lesz szívélyes a fogadtatásunk. És most nem magamra és a korábbi Fradi-játékosokra gondolok, hanem az ETO-ra. A tét hatalmas, a Fradinak csak akkor lehet esélye megelőzni minket, ha legalább hat góllal nyer ellenünk. De mi ezt nem hagyhatjuk, legalábbis minden erőnkkel azon leszünk.

– Tavaly részese volt a 31-22-es vereségnek. Mély nyomot hagyott a váratlan kudarc?
– Igen, aznap nekünk semmi sem sikerült, ellenfelünknek pedig minden bejött. De sokat tanultunk abból a találkozóból. Úgy vágunk neki ennek a meccsnek, hogy erre a hatvan percre elfelejtjük az ötgólos győzelmünkkel zárult tavaly őszi győri meccset. Abból indulunk ki, hogy mindkét csapat 0-0-ról indul, mi pedig két ponttal gazdagabban szeretnénk haza térni.

Fotó: Győrietokc.hu

– Mi változott tavaly óta Győrben? A kilencgólos vereség Danyi Gábor állásába került, őt váltotta a korábbi sikeredző, Ambros Martín. Mi a különbség a tavalyi és az idei ETO között?
– Idén sokkal stabilabbak vagyunk. Az előző szezonban is öröm volt Győrben kézilabdázni, minden nap megtapasztalni, hogy a világklasszisok milyen szerényen, igazi csapattársként viselkednek: mindenkihez van egy-két jó szavuk, s ha valakinek éppen rossz napja van, arra különösen nagy energiát fordítanak hogy segítsenek. Szóval, nem hiszem, hogy ebben változtunk volna, inkább a stabilitásban léptünk előre, ez pedig a játékunkon is meglátszik.

– Már eltelt egy-két hét a Vipers elleni vereség óta: hogyan dolgozta fel a csapat, hogy elveszítette a veretlenségét a Bajnokok Ligájában?
A vereség a sport normális velejárója. Az idei szezonban csak egyszer kaptunk ki, és abból a meccsből új energiákat tudtunk mozgósítani, és meggyőződésem, hogy sokat tanultunk belőle. Nem nyalogattuk a sebeinket, mentünk tovább az utunkon. Az előző héten kaptunk két szabadnapot a szakmai stábtól, pénteken és szombaton nem edzettünk, vasárnap viszont két foglalkozásunk is volt. Ezen a héten már teljes gőzzel a Fradi elleni meccsre készülünk.

– Mennyiben módosítja az esélyeket, hogy a korábbi győri Beatrice Edwige Rosztovból a Ferencvároshoz szerződött?
– Bea erősítés a Fradinak, hiszen rutinos játékos, nemcsak a védekezésben, hanem támadásban is számíthat rá Elek Gábor.

Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

– A két csapat őszi mérkőzésén Amandine Leynaud 19 védéssel járult hozzá a Győr 25-20-as győzelméhez. Mi lehet a kulcs a „visszavágón”?
– Aki egy kicsit is ismeri Ambros Martínt, az kapásból rávágja, hogy a védekezés. És neki lenne igaza. A jó védekezésből következik a kiemelkedő kapusteljesítmény, abból pedig könnyű lerohanásgólokat lehet szerezni. Ez a legjobb recept a győzelemre.

Borítókép: Lukács Viktória (középen) egy meccs erejéig visszatér a Népligetbe (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.