Nem reménytelen a Fradi helyzete, tavaly több gól kellett a boldogsághoz

Van, ami nem változik. A Dunaferr 2004-es elsősége óta két csapat uralja a női kézilabda bajnokságot: a Győr tizenhárom, a címvédő Ferencváros három alkalommal ült fel a trónra. Idén is a két favorit párharca dönthet az aranyról. Az eddig még hibátlan Győr tavaly novemberben öt góllal nyert hazai pályán a Fradi ellen. Egyszerű a képlet: minimum hatgólos fővárosi sikerrel helyet cserél a két csapat a tabellán. Nincsenek valami jó passzban a rangadó főszereplői: a Fradi váratlanul búcsúzott a Bajnokok Ligájától, az ETO februárban elveszítette a hetven meccsből álló veretlenségét a BL-ben.

2022. 04. 14. 6:40
KLUJBER Katrin
Klujber Katrin is főszereplő lehet Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros szereti a kihívásokat. Tavaly a koronavírussal terhelt időszakban alig valamivel több mint háromszáz néző előtt fogadta az addig minden hazai és nemzetközi sorozatban veretlen Győrt az NB I csúcsrangadóján. Elek Gábor hölgykoszorújának legalább hét góllal kellett nyernie, hogy kinyissa az aranykaput. 

Látványosan túlteljesítette a tervet a Ferencváros, a kapuban bravúrt bravúrra halmozó Bíró Blanka, és a tízgólos Angela Malestein vezérletével 31-22-re győzte le a Győrt, majd megnyerve a hátralevő mérkőzéseit ért célba, letaszítva a trónról a verhetetlennek hitt ETO-t. A kudarc Danyi Gábor állásába került, Bartha Csaba akkori klubelnök riasztotta Ambros Martínt, a régi-új edző azóta is közmegelégedésre végzi a munkáját.

Idén más a helyzet. A fővárosi zöld-fehérek a vidéki zöld-fehérek elleni hatgólos sikerrel is révbe érhetnek, mégis nehezebbnek tűnik a feladat. Tudja ezt nagyon jól a tavalyi rangadó egyik főszereplője, Angela Malestein is.

Fotó: Földi Imre / Nemzeti Sport

 Én továbbra is a Győrt tartom a világ legjobb csapatának. Úgy vettem észre, hogy az edzőváltás óta stabilabban teljesít a mai ellenfelünk. Ezzel nem akarom minősíteni az előző edző, Danyi Gábor munkáját. Nem is az én feladatom, főleg úgy nem, hogy korábban ő is nyert Bajnokok Ligáját az ETO-val. Jó lenne újra átélni a tavalyi csodát a fantasztikus szurkolótáborunk előtt – mondta lapunknak a világbajnok holland jobbszélső. Malestein nem tagadta, a Krim Ljubljana elleni kiesés a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőjében megviselte a csapatát, de az újabb feladat kellő motivációt nyújt a Népligetben. 

A holland szélső győri „kollégája”, Lukács Viktória nem brillírozott a tavaly májusi meccsen a Népligetben. A válogatott alapembere parázs hangulatú meccset jósol. – Tisztelem a Ferencvárost, a Fradiban nőttem fel, barátnőmnek mondhatom a válogatott csapatkapitányát, a jelenleg sérült kapust, Bíró Blankát, de mindenkivel jól kijövök – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek a tapasztalt játékos. Lukács kitért arra is, hogy a csapat már túltette magát a Vipers elleni februári vereségen. A magyar jobbszélső hangsúlyozta, hogy a Rosztov Dontól szerződtetett exgyőri Beátrice Edwige kulcsember lehet a rangadón: ismeri a korábbi csapatát, és támadásban, valamint védekezésben egyaránt kiemelkedően teljesít.
A két csapat őszi meccsén a 19 védést bemutató kapus, Amandine Leynaud vezérletével 25-20-ra nyert a Győr. Ambros Martín csapatát ma nem hajtja győzelmi kényszer, akár a szűk vereség is elég lehet a győriek boldogságához. 
A Fradinál erről hallani sem akarnak. 

Borítókép: Klujber Katrin lövőformájára is építhet a Ferencváros (Fotó: Nemzeti Sport) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.