Véget ért a Győr hetvenmeccses veretlenségi sorozata

A Győr a szünetben három-, a második félidőben négygólos hátrányban volt Norvégiában a címvédő Vipers otthonában, de fordított a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában. A hajrát a Vipers bírta jobban, egy góllal legyőzte az ETO-t. Véget ért az ETO hetvenmeccses veretlenségi sorozata a BL-ben. Az ETO a vereségtől függetlenül csoportgyőztes, nem kell játszania a nyolcaddöntőben, majd csak a Final Four-részvételért lép pályára egy oda-vissza mérkőzésen.

Magyar Nemzet
2022. 02. 19. 19:34
Bredal Oftedal, Stine
Stine Oftedal nem élete meccsét játszotta Norvégiában Fotó: MTI/Krizsan Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A már biztosan csoportelső és eddig hibátlan Győri Audi ETO a Bajnokok Ligája címvédője, a norvég Vipers Kristiansand otthonában vendégeskedett a női kézilabda BL csoportkörének utolsó fordulójában. Minden a lehető legnagyobb rendben ment, egészen a 20. percig. Oftedal szépen kígyózott át a norvégok védőfalán, Brattset biztos kézzel lőtte a gólokat beállóból. Nora Mörk tartotta a lelket a BL-győztesben.

Az első félidő hajrájában alaposan visszaesett az ETO játéka, szűk 11 perc alatt csak három gólra voltak képesek, mindeközben elkapta a fonalat a hazaiak kapujában az exgyőri Katrine Lunde. Szenzációsan védett, a Győr norvég kapusa, Silje Solberg elmaradt a honfitársa teljesítményétől. Háromgólos Vipers-előnnyel mentek szünetre a csapatok.

A folytatásra Ambros Martín nem cserélt, Solberg maradt a kapuban, de nem találkozott többször a labdával, mint az első félidőben. Bő tíz perc telt el a második félidőből, amikor Solberget Glauser váltotta az ETO-ban. A pályán látott magyar szélsők (Schatzl, Fodor, Lukács és Faluvégi) nem tudtak sokat hozzátenni a játékhoz, pedig az első félidőben kapott pár pillanatot, de utána a padon jegelte őt Martín. 

A záró negyedóra háromgólos Vipers-előnnyel kezdődött. 4-0-s rohammal egyenlített a Győr, 25-21-ről lett 25-25. Isabelle Gullden pihentetését megbüntette az ETO, Estelle Nze Minko góljával már a magyar csapat vezetett. De jött egy újabb fordulat, sorozatban három gólt kapott a Győr, megint kettővel ment el a Vipers, és már csak hét perc volt a végéig. Mörk negyedik góljával három góllal vezetett a Vipers. Ekkor, azaz öt és fél perccel a vége előtt kért időt Martín. Faluvégi góljával eggyel csökkent a Győr hátránya. Faluvégi újabb góljával felkapaszkodott az ETO egy gólra. Glauser bravúrt mutatott be, a Győr ment az egyenlítésért, de Nze Minko technikai hibája után a Vipersé lett a labda. És a BL-címvédő dobhatott hetest, Gullden nem hibázott. Faluvégi góljával lett 30-29. Másfél perc volt hátra, 1:15-tel a vége előtt időt kért a Vipers.  De rontott, a Győr az egyenlítésért támadott, de Kristiansen lövését a meccs hőse, a 12 védést bemutató Lunde védte. 

A Győr elveszítette a 70 mérkőzésre nyúlt veretlenségét a Bajnokok Ligájában, de csoportelsőként nem kell játszania a nyolcaddöntőben. 

Női kézilabda Bajnokok Ligája, B csoport: Vipers Kristiansand (norvég)–Győri Audi ETO 30-29 (16-13) 

Borítókép: Stine Oftedal szokása szerint mozgékony volt (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.