Ancelotti ezzel húzta ki a gyufát Cristiano Ronaldónál

Carlo Ancelotti, a Real Madrid tapasztalt vezetőedzője megviccelte csapata gólgyárosát, Karim Benzemát a spanyolok szerdai mérkőzése előtt. A francia futballistára láthatóan nem volt rossz hatással a tréner tréfája, és Benzema mesterhármasával intézte el 3-1-re a Real a Chelsea-t a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán. Ancelottira jellemző a mókázás, korábban Cristiano Ronaldo vallott arról, hogy a viccelődésével felhúzta az edzője.

Magyar Nemzet
2022. 04. 08. 11:52
CRISTIANO RONALDO
München, 2018. április 25. Cristiano Ronaldo, a spanyol Real Madrid játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája elõdöntõjében a német Bayern München ellen játszott elsõ mérkõzésen a müncheni Allianz Arenénában 2018. április 25-én. (MTI/EPA/Christian Bruna) Fotó: CHRISTIAN BRUNA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Carlo Ancelotti majdnem lemaradt klubja szerdai BL-mérkőzéséről. Az olasz edző ugyanis a múlt héten pozitív koronavírus-tesztet produkált, emiatt a múlt szombati, Celta Vigo elleni bajnokit ki kellett hagynia, a Chelsea elleni találkozón is kérdéses volt a részvétele, végül viszont a csapata után utazhatott Londonba.

És ha már ott volt, nem hagyta otthon a humorérzékét sem. Mint azt a 3-1-es madridi győzelemmel végződött találkozó után elárulta, az este kulcsszereplőjét, a mesterhármast szerzett Karim Benzemát megviccelte a Stamford Bridge-re való megérkezéskor:

– Amikor leszálltunk a buszról, mondtam neki, hogy nem fog játszani, mivel sehol sem találta a belépőjét – idézte fel Ancelotti. – Szerencsére végül rábukkant.

 

Az olasz vezetőedzőnél visszatérő elem a fontos mérkőzések előtti estén való mókázás, erről vallott Ancelotti Csendes vezetés című könyvében. A portugál világsztár két idényt, 2013 és 2015 között dolgozott a háromszoros BL-győztes tréner kezei alatt.

– Odajön hozzád a meccs előtt, és szól, hogy „Cristiano, holnap pihenőnapod lesz”. Én mindig játszani szeretnék, ezt mindenki tudja rólam, úgyhogy ilyenkor felhúztam magam, és kérdeztem tőle, hogy miért nem játszhatok. Egy darabig ismételte önmagát, végül pedig kibökte, hogy „holnap három óráig pihenhetsz. A meccs négytől lesz, nem?” Utána nevetésben tört ki 

– emlékezett vissza Ronaldo.

 

Borítókép: Cristiano Ronaldo a Real Madrid játékosaként (Fotó: MTI/EPA/Christian Bruna)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.