Xavi egy jól bevált kifogással magyarázta csapata teljesítményét

Emberelőny ide vagy oda, a Barcelona nem tudott nyerni az Eintracht Frankfurt vendégeként a labdarúgó Európa-liga negyeddöntőjének első, csütörtöki mérkőzésén. A katalánok vezetőedzője, Xavi Hernández egy szóval megindokolta, hogy csapata miért nem volt képes jobb teljesítményre Németországban.

Magyar Nemzet
2022. 04. 08. 8:54
Eintracht Frankfurt vs FC Barcelona
epa09876716 Barcelona head coach Xavi Hernandez on the touchline during the UEFA Europa League quarter final, first leg soccer match between Eintracht Frankfurt and FC Barcelona in Frankfurt, Germany, 07 April 2022. EPA/RONALD WITTEK Fotó: RONALD WITTEK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy lehetőséget kapott a Barcelona az Eintracht Frankfurt vendégeként. A német csapat 1-1-es állásnál, bő tíz perccel a lefújás előtt megfogyatkozott, de a katalánok nem tudtak élni a kínálkozó eséllyel, nem változott az eredmény. Xavi Hernández szerint ennek egyszerű oka van, méghozzá a frankfurti gyepszőnyeg.

A Barca vezetőedzője gyakorta nyúl ehhez a kifogáshoz, amikor tanítványai nem a kedve szerint teljesítenek. Ez csütörtökön sem volt másképp.

– Úgy jöttek ki a pályára, mint a démonok, a kontratámadásaik megnehezítették az életünket. Emellett a gyep sem volt tökéletes, ami nem segítette a játékunkat – magyarázta Xavi. A tréner szerint játékosainak egy extra labdaérintésre volt szükségük, ami lelassította a játékukat. A frankfurtiakat láthatóan nem zavarta a gyepszőnyeg, ezt néhány villámléptű kontrával bizonyították.

 

Persze az 1-1 nem tekinthető rossz eredménynek a visszavágó előtt, és Xavi bizakodik, hogy a Camp Nou gyepén tanítványainak könnyebb dolguk lesz.

– Fizikálisan nagyon erősek, és remekül váltanak védekezésből támadásba – méltatta az ellenfelet a gránátvörös-kékek edzője. – Elégedettek vagyunk ezzel az eredménnyel, boldogan megyünk haza.

Xavi azt is elárulta, a 23 perc után lecserélt Gerard Piqué már hosszú ideje sérüléssel küzd, és csütörtökön emiatt képtelen volt folytatni a játékot. A katalán szakember ugyanakkor reméli, a veterán védő sérülése nem súlyos.

Európa-liga, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Eintracht Frankfurt–Barcelona 1-1 (0-0)
gólszerzők: Knauff (48.), ill. Torres (66.)
kiállítva: Tuta (Frankfurt, 78.)

További csütörtöki eredmények:
RB Leipzig–Atalanta 1-1
Braga–Rangers 1-0
West Ham–Lyon 1-1

 

Borítókép: Xavinak nem tetszett a frankfurti gyepszőnyeg (Fotó: EPA/Ronald Wittek)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.