Edzője szerint szinte minden meccsét uralja a sereghajtó

Az MTK az Újpest elleni vasárnapi vereségével közelebb sodródott a kieséshez, de Márton Gábor szerint csapata játéka bizakodásra ad okot.

Magyar Nemzet
2022. 04. 04. 10:54
Budapest 20211205 Labdarúgás NBI bajnoki mérkõzés MTK Újpest FC Fotó Nemzeti Sport - Árvai Károly A képen: Márton Gábor Fotó: Nemzet Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgó NB I 26. fordulója döntő jelentőségűnek bizonyulhat a kiesés ellen vívott harcban. A Gyirmót 1-0-ra kikapott a Mezőkövesdtől, míg az MTK 2-0-s vereséget szenvedett az Újpest vendégeként. A győri csapat második élvonalbeli részvétele is azonnali kieséssel érhet véget, míg a fővárosi kék-fehérek öt éven belül harmadszor vehetnek búcsút az NB I-től, mindkét csapat huszonöt ponton áll, a tizedik Mezőkövesdtől hategységnyi lemaradásban.

A nehéz helyzet ellenére Márton Gábor, az MTK idény közben kinevezett vezetőedzője az újpesti vereséget követően is megőrizte optimizmusát.

– Ha az lenne a helyzet, hogy rosszul játszunk, rosszabbul érezném magam, de a tavasszal is szinte minden meccset uraltunk, rengeteg helyzetet alakítottunk ki. Van még esély, huszonegy pontot lehet még szerezni – szögezte le a budapesti klub szakvezetője.

Bárhogy is látja azonban a mérkőzéseket Márton Gábor, a számok nem az MTK bennmaradása mellett szólnak. A magyar szakember irányításával az MTK tizennégy bajnoki meccséből mindössze hármat nyert meg, ugyanannyit, mint az idényt a kispadon kezdő Giovanni Constantino nyolc mérkőzése alatt. (Négy fordulóban megbízott vezetőedzőként Teodoru Vaszilisz irányította a kék-fehéreket.)

Borítókép: Márton Gábor, az MTK vezetőedzője (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.