Kubala még mindig Aubameyang előtt jár

A Barcelona vasárnap este 3–2-re győzött a Levante otthonában, a katalánok első gólját szerző Pierre-Emerick Aubameyang pedig továbbra is szárnyal. A klub a télen ingyen szerződtette a gaboni csatárt az Arsenaltól, ám kevesen gondolták volna, hogy ilyen jól kezdődik a spanyolországi karrierje.

Forrás: NSO2022. 04. 11. 21:06
Aubameyang
Real Madrid CF v FC Barcelona - La Liga Santander
Pierre-Emerick Aubameyang of Barcelona during the La Liga Santander match between Real Madrid CF and FC Barcelona at Estadio Santiago Bernabeu on March 20, 2022 in Madrid, Spain. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFPP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gaboni támadó tizennégy mérkőzés után tíz gólnál jár, a bajnokságban nyolc, az Európa-ligában két alkalommal volt eredményes, a Real Madrid ellen 4-0-ra megnyert El Clásicón két góllal és egy gólpasszal vette ki a részét az emlékezetes győzelemből. Mindezt úgy, hogy előtte a Premier League-ben 14 találkozón mindössze négy gólt szerzett – igaz, fegyelmi okok miatt december óta nem játszott.

Azonban Xavi a szintén problémásnak tartott Ousmane Dembélé mellett vele is megtalálta a közös hangot, amiből a csapat is rengeteget profitál.

A teljesítményéről pedig mindent elmond, hogy Lionel Messinek 38, Luis Suáreznek 24, Rivaldónak pedig 22 mérkőzés kellett ahhoz, hogy megszerezze az első tíz gólját a Barcelonában, és csak három olyan játékos volt a klub történetében, aki jobban kezdett Aubameyangnál.

A kétszeres világbajnok, később a rivális Real Madridot erősítő Ronaldo kilenc találkozó után lépte át a tízgólos határt, Romáriónak 12, míg Kubala Lászlónak 13 meccsre volt szüksége ehhez. Samuel Eto’o pedig szintén 14 találkozó után érte el ezt a mérföldkövet. Ez persze még nem jelenti azt, hogy a harminckét éves gaboni támadót tíz-húsz év múlva is a fent említett játékosokkal emlegetik majd egy lapon, de ha így folytatja, akkor sok örömet szerethet még a Barcelona drukkereinek.

Borítókép: Aubameyang villámrajtot vett Barcelonában (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.