Óriási baki, így esett ki az éllovas Imolában

A Formula–1 versenyhétvégéin rendre más sorozatok pilótái is megmutathatják magukat. Erről Imolában a barbadosi Zane Maloney lemondott volna.

Magyar Nemzet
2022. 04. 24. 12:14
Imola Formula-3
Zane Maloney
Fotó: Twitter/Formula 3
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma már egyértelmű a névadás: a Formula–1 előszobája a Formula–2, a csúcskategóriától egy lépéssel távolabb pedig a Formula–3 fiataljai küzdenek.

Ezen a szinten még több a hiba, s erre az imolai főfutamon is akadt példa. Az viszont már az F3-ban is ritka, amit a barbadosi Zane Maloney elkövetett. A biztonsági autós fázis során még ő vezetett, aztán jött az elképesztő baki (az összefoglalóban 3:48-tól).

A versenyt végül Maloney csapattársa, a cseh Roman Stanek nyerte, az ötödik helyen befutott Arthur Leclerc – a Formula–1-es pontversenyt vezető Charles Leclerc öccse – holtversenyben a sorozat élére állt, utolérve a francia Victor Martinst.

Nem a Leclerc név az egyetlen, amely jól cseng az F3-as mezőnyben, ugyanis itt versenyez Jarno Trulli fia, Enzo, valamint Ralf Schumacher gyermeke, David is. Ők egyelőre pont nélkül állnak a bajnokságban, ahogy a magyar Tóth László is.

Borítókép: Itt még a sor elején Maloney, de az autó már nem jó irányban áll (Fotó: Twitter/Formula 3)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.