„Utolsó lehetőség volt, de nem vagyok feladós típus”

Minden érintett érzi, hogy a Mezőkövesdtől hazai pályán elszenvedett 4-0-s vereséggel a 29. fordulóban megpecsételődött az MTK sorsa a labdarúgó NB I-ben. Ameddig persze matematikailag nem dől el a kérdés, addig illik, muszáj bizakodni. A látottak alapján azonban nem nagyon van miben.

Magyar Nemzet
2022. 04. 23. 7:53
Forrás: MTK Budapest
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már az első félidőben, 0-2-nél elfogyott a hazai közönség türelme. Márton Gábor a szünetben sem tudta rendezni a sorokat, a meccs végére teljesen szétesett az MTK, és ugyanúgy 4-0-s vereséget szenvedett, mint egy hete Pakson. A hazaiaktól csupán Branislav Sluka alattomos megmozdulására futotta, aki szándékosan megrúgta Cseke Benjámint. A szlovák légiós talán úgy mérlegelt, így legalább mentesül az utolsó négy forduló kínszenvedésétől, Berke játékvezető ugyanis kiállította.

Köszönjük válaszát!

Ön szerint ki nyeri a vasárnapi derbit?

  • 78%
  • 11%
  • 11%

– Hogy élek meg egy ilyen meccset, amikor kitömnek bennünket? Nehezen… – nyilatkozta feszülten Márton Gábor, az MTK vezetőedzője az M4 Sport kamerája előtt. Majd később így értékelt:

– Gratulálunk a Mezőkövesdnek. Sajnos úgy tűnik, bármit csinálunk, nem tudunk betalálni, az ellenfél pedig rendre az első lehetőségét gólra váltja. Az, hogy épp hogyan állítom össze a csapatot, sok mindentől függ: vannak sérültek, vagy akik sérülésből jönnek vissza, szeretnénk fiataloknak is lehetőséget adni, meg az ellenfélre speciálisan is készülni. Sajnos az esélyeink minimálisra csökkentek. Ez egy utolsó lehetőség volt, hogy lőtávolba kerüljünk. nem sikerült, így nagyon nehéz a helyzetünk. Azért jöttem ide, hogy segítsek, máshol sikerült, egy ilyen nagy klubnál sajnos a jelek szerint nem, de nem vagyok feladós típus, mindenki azért dolgozik, hogy próbáljuk kihozni a maximumot a helyzetből.

Az MTK már csak a jelenleg hat ponttal előtte álló Honvéd befogásában bízhat, a Mezőkövesd viszont ezzel a sikerrel lényegében megmenekült.

– Amiért jöttünk, elértük, magabiztosan nyertünk. Megvalósult a tervünk, hogy az ellenfél térfelén szerezzünk labdákat. Az első félidő végén kicsit dühített, hogy az MTK-nak akadt szépítése lehetősége, szerencsére kétgólos előnnyel vonulhattunk pihenőre. Azt kértem, maradjon meg az agresszivitás, s ha jobban koncentrálunk, akár nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. A célt már csak matematikailag nem teljesítettük, de úgy érzem, szerzünk annyi pontot, hogy benn maradunk az élvonalban. Titkon bízom abban, hogy a középmezőny elejére még odaérhetünk – nyilatkozta megkönnyebbülten Supka Attila, a Mezőkövesd vezetőedzője.

NB I, 29. forduló:

Péntek:
MTK–Mezőkövesd 0-4 (0-2)
Budapest, Hidegkuti Nándor Stadion, 1950 néző. Vezette: Berke. Gólszerzők: Sz. Drazsics (13.), Pillár (24.), Lukic (70.), Kis (83.). Kiállítva: Sluka (82., MTK)

Szombat:
Kisvárda–Debrecen 14.00 (tv: M4 sport)
ZTE–Paks 17.45 (tv: M4 sport)
Fehérvár FC–Puskás Akadémia 20.00 (tv: M4 sport)

Vasárnap:
Ferencváros–Újpest 17.30 (tv: M4 sport)
Gyirmót–Honvéd 19.30 (tv: M4 sport+)

Borítókép: Márton Gábor tekintete mindent elárul (Fotó: MTK Budapest)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.