A Napoli edzőjét az ellopott autójával fenyegették meg

Olasz bajnok ugyan már nem lehet, de 2019 után visszatér a Bajnokok Ligájába a Napoli, amelynek az edzőjét mégis távozásra szólították fel. Pontosabban ez a feltétele annak, hogy Luciano Spalletti visszakapja a tavaly ellopott autóját. A tar mester humorosan reagált.

Magyar Nemzet
2022. 05. 13. 17:10
Fotó: Giuseppe Cacace
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Spalletti, visszaadjuk a Pandádat, mihelyt távozol!” – ezt a feliratot feszítették ki a Napoli ultrái a Diego Armando Maradona Stadion kerítésére. A 63 éves edző tavaly nyáron vette át a csapat irányítását, és tavaly októberben a szállodai szobája elől lopták el a FIAT Panda típusú autóját.

– Először is meg kell néznünk, milyen állapotban lesz a Panda, amikor visszakapom, mennyi kilométert tettek meg vele, megvan-e még benne a Pino Daniele-CD. Majd akkor értékeljük ezt, ha megtörténik – reagált Spalletti a szurkolói „felajánlásra”.

A Napoli drukkerei az egész idényben arra számítottak, hogy csapatuk a végsőkig harcban lesz a bajnoki címért, ám az elmúlt hétvégén hiába győzte le a Spalletti-gárda idegenben a Torinót 1-0-ra, az Internazionale sikere miatt kiszállt a Scudettóért folyó küzdelemből, s valószínűleg a harmadik helyen zárja a bajnokságot a két milánói klub mögött.

– Érthető, hogy vannak, akik csalódottak, mert elsők is voltunk a bajnokságban, de hosszú utat tettünk meg, és a játékosok túljutottak nehéz helyzeteken – nyilatkozta Spalletti. – Voltak nagyon fontos idegenbeli győzelmeink, mint legutóbb Torinóban, mégis vannak, akik csak arra emlékeznek, amikor nem sikerült nyernünk otthon. Büszkének kellene lenni erre a csapatra.

Spalletti szerint a távozását követelő transzparens nem tükrözi mindenki véleményét a klubnál.

– Találtam egy velem szemben jóindulatú transzparenst is, arról is lehetne cikket írni, mert ugyanolyan értéke van – jelezte az olasz mester. – Két ember is elég ahhoz, hogy kiírjanak valamit a lelátóra. Az a legfontosabb, hogy egy rendkívül nehéz idényben elértünk egy fontos célt. A legfontosabbat a bajnoki cím megnyerése után.

Ezzel arra célzott Spalletti, hogy a Napoli két fordulóval a bajnokság vége előtt már biztosan legalább a negyedik helyen végez, azaz ott lesz a Bajnokok Ligája következő idényében, ahová két év szünet után tér majd vissza.

– Sokan nem hittek ebben a Napoliban, néha azt éreztem, egyedül vagyok – emlékeztetett Spalletti. – Most újra ott vagyunk a Bajnokok Ligájában, és közben valami megváltozott, már nem vagyok annyira egyedül, sokkal többen hisznek a csapatban. Emlékszem, amikor Maurizio Sarri a Lazióhoz ment, José Mourinho meg a Romához, sokan csak a hetedik helyre tettek minket. Ebből lett az, hogy sokáig a Scudettóban is reménykedhettünk.

Lakókocsiba költözik

Spalletti a mai napig nem rendezkedett be Nápolyban, ahol továbbra is szállodában él. A tavaly megkötött szerződése a következő idény végéig szól, de a hotelt legfeljebb lakókocsira cseréli majd.

– Szállodában élni nemcsak a munka iránti teljes elhivatottságot jelenti, hanem még a szocializálódásra is több lehetőség van. Megtaláltam a megoldást. Jövőre egy lakókocsival fogom járni a környéket minden hónapban, és így részt tudok venni az összes helyi fesztiválon – ígérte az edző, aki arra is kitért, hogy milyen volt a Napoliban több mint négyszáz meccsen játszó Lorenzo Insignével dolgozni, aki az idény végén az MLS-ben, a Toronto FC-ben folytatja.

– A sok ok között, amiért aláírtam a Napolihoz, az egyik az volt, hogy együtt dolgozhassak Lorenzóval – emelte ki Spalletti. – Ha csak egy év lett belőle, az is büszkeséggel tölt el, és hálás vagy professzionalizmusáért. 

Borítókép: Luciano Spalletti a Napoli vezetőedzőjeként (Fotó: Giuseppe Cacace)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.