A Pool-játékosok hozzátartozóinak el kellett menekülniük a döntőről

A Liverpool néhány jelenlegi és egykori játékosának, valamint vezetőedzőjének, Jürgen Kloppnak a hozzátartozói is megküzdöttek a bejutással a labdarúgó Bajnokok Ligája párizsi döntőjére, amelyet a Real Madrid 1-0-ra nyert meg szombaton. Joel Matip testvére várandós feleségével inkább elmenekült a helyszínről.

Magyar Nemzet
2022. 05. 29. 13:47
null
Liverpool's Scottish defender Andrew Robertson (C) reacts on the pitch after Madrid 's victory in the UEFA Champions League final football match between Liverpool and Real Madrid at the Stade de France in Saint-Denis, north of Paris, on May 28, 2022. (Photo by Paul ELLIS / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról beszámoltunk, a Bajnokok Ligája szombati döntője félórás csúszással kezdődött, mivel a beléptetés körül problémák merültek fel. A francia hatóságok közleménye szerint rengeteg drukker késve érkezett, emellett több ezer Liverpool-szurkoló hamis jeggyel próbált bejutni a Stade de France stadionba, ezért torlódtak fel az emberek a beléptetőkapuknál.

– A hamis jegyekkel érkezett szurkolók nagy nyomást gyakorolva próbáltak bejutni a zárt területre, ezzel késleltették az érvényes jegyekkel rendelkezők beléptetését. A kialakult zavart kihasználva többen átjutottak a kapukon, ám a hatóságok gyors reakciójának köszönhetően az illetéktelen behatolókat nehézségek nélkül sikerült a kordonokon kívülre juttatni – írták.

A rendőrség könnygázt is bevetett a szurkolók ellen, és a Sky Sports televíziós csatorna helyszíni tudósítója szerint ezzel túlzásba estek a hatóságok, úgy véli, ok nélkül használtak könnygázt. – Nem érdekelte őket, mekkora kárt okoznak – magyarázta Kaveh Solhekol.

A Liverpool vizsgálatot követel az elfogadhatatlan események miatt, hiszen az európai klubfutball legfontosabb mérkőzéséhez méltatlan dolgok történtek. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) közleményében azt ígérte, megvizsgálják, mi állt az események hátterében.

 

Bár a francia hatóságok teljes mértékben a liverpooli szurkolókat okolták a csúszásért, mint kiderült, a játékosok és az edzők hozzátartozóinak is gondjaik akadtak a bejutással. A mérkőzés után Jürgen Klopp vezetőedző is elmondta, ugyan még nem beszélt családtagjaival, hallott róla, hogy őket is csak küzdelmes úton engedték be a stadionba.

Joel Matip testvére, Marvin még ennél is rosszabbul járt, várandós feleségével nézte volna a mérkőzést, viszont miután a rendőrség könnygázt dobott a tömegbe, inkább elmenekültek a helyszínről, és egy étteremben húzták meg magukat.

– Ez a szervezés méltatlan a Bajnokok Ligája döntőjéhez. Könnygázt használni olyan területen, ahol gyermekek, illetve olyan nézők vannak, akiknek semmi közük a történtekhez, veszélyes – vélekedett a játékos testvére.

A Vörösök balhátvédje, Andy Robertson káoszként jellemezte a történteket. A skót futballista elárulta, az egyik barátja sem jutott be a stadionba, pedig maga Robertson ajándékozott neki egy jegyet.

Azt mondták a barátomnak, hamis a jegye, pedig biztosíthatok róla mindenkit, hogy nem volt az. Elfogadhatatlan, hogy könnygázt dobtak az emberek közé. Borzasztó élmény volt ez a szurkolóinknak, a családoknak. Nem egy olyan döntő volt, amire szívesen megy az ember. A Bajnokok Ligájának igazi ünnepnek kellene lennie, de ez egyáltalán nem volt az. A döntőt eredetileg nem itt kellett volna megrendezni, szóval talán az előkészületek nem a megfelelőek voltak. A vizsgálat majd kideríti, így volt-e

– húzta alá a 28 éves védő.

Jamie Carragher, a liverpooli klublegenda Twitter-oldalán arról számolt be, családtagjaival és barátaival szemben a stadionból való távozásukkor vetettek be könnygázt.

Bajnokok Ligája, döntő

Liverpool–Real Madrid 0-1 (0-0)

Gólszerző: (59.

Borítókép: (balra), Andy Robertson (középen) és Luis Díaz a döntőt követően (Fotó: Paul Ellis/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.