Itt az első fecske: távozhat a liverpooli kulcsember

Sadio Mané azt ígérte, a labdarúgó Bajnokok Ligája szombati döntője után osztja meg a nagyérdeművel, hol folytatja a pályafutását. Bár a Liverpool labdarúgója ezt még nem tette meg, de megbízható sajtóinformációk szerint nyáron távozik a finálét elvesztő angoloktól.

Magyar Nemzet
2022. 05. 29. 15:42
Liverpool FC v Real Madrid - UEFA Champions League Final 2021/22
Sadio Mane of Liverpool prior the UEFA Champions League final match between Liverpool FC and Real Madrid at Stade de France on May 28, 2022 in Paris, France. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt években képes volt megtartani kulcsemberei többségét a Liverpool, de úgy tűnik, a közeljövőben néhány fontos játékosától búcsút kell venniük az angoloknak. Többek között Mohamed Szalahnak és Sadio Manénak is 2023 nyarán jár le a szerződése, és egyelőre egyikükkel sem sikerült megegyeznie a klubnak a folytatásról. Szalah a szombati Bajnokok Ligája-döntő előtt nyilvánosságra hozta, ő a Vörösöknél kezdi meg a következő idényt, Mané ezzel szemben azt ígérte, a finálé után ismerteti döntését.

A mérkőzés lezajlott, de a szenegáli szélső egyelőre nem nyilatkozott a jövőjéről. A mindig jól értesült olasz újságíró, Fabrizio Romano viszont a közösségi oldalain arról írt, Mané a szombaton a Real Madrid ellen 1-0-ra elvesztett döntőn szerepelhetett utoljára a Vörösök mezében. 

A szenegáli szélső azért döntött a távozás mellett, mert a Liverpoolnál eltöltött hat év és megannyi elhódított trófea után új kihívásokra vágyik. Az angolok iránt érzett tisztelet miatt a 30 éves futballista a Bajnokok Ligája-finálé előtt nem egyezett meg más klubbal, de a hírek szerint a Bayern München lehet a Transfermarkt által 80 millió euróra taksált Mané következő állomáshelye.

Mané mellett szerződése lejártával a csereember Divock Origi is távozik nyáron, ő várhatóan az AC Milanhoz igazol.

Borítókép: Sadio Mané a Bajnokok Ligája szombati döntőjét követően (Fotó: Jose Breton/Nurphoto/AFP)

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.