„Elfelejtettük őt, ma éjszaka egy szót se Mbappéról!” – így a Real elnöke

Florentino Perez, a Real Madrid elnöke mindenekelőtt Carlo Ancelottit méltatta a megnyert Bajnokok Ligája után. Kylian Mbappéról viszont nem volt hajlandó beszélni. Elfelejtettük őt, ma éjszaka egy szót se róla – mondta.

Magyar Nemzet
2022. 05. 29. 8:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Megnyugodhatunk és boldogok lehetünk. Egész évben azért dolgoztunk, hogy elérjük ez a sikert. Eljött az ünneplés ideje – kezdte a döntő után a Movistarnak és a spanyol tévének adott interjúját Florentino Perez, a Real Madrid elnöke.

– Jó idényünk volt. Helytállunk a küzdelemben, némi szerencsével, de az összes kemény ellenfelünket legyőztük. Megérdemeltük az újabb győzelmet a Bajnokok Ligájában. Az edzők, a játékosok, a szurkolók, mindannyian élvezhetjük a munka gyümölcsét. Olyan meccseket láttunk, amelyeket egy hamar nem felejtünk el – folytatta.

Amikor Carlo Ancelottiról kérdezték, így felelt:

Valamit nagyon tud, hiszen negyedszer is megnyerte a Bajnokok Ligáját. Nagyon jó pszichológus, ismeri a játékosokat és pontosan tudja, mit is jelent a Real Madrid. A kisujjában van a futball.

Természetesen szóba került Thibaut Courtois.

– Kezdjük azzal a fantasztikus védéssel, amikor lábbal hárított a Manchester City ellen. Látványos idénye volt, ő a világ legjobb kapusa, ezért hoztuk be, hatalmas Real Madrid-szurkoló.

Majd visszatért arra, mitől különleges a Real Madrid.

Ancelottinak igaza van, amikor azt mondja, hogy a Madrid és a többi csapat között az a különbség, hogy a madridiak madridisták. Emlékszem, ahogy a City elleni meccsen az idősebb játékosok már a pályán kívül voltak, és biztatták a fiatalokat. Madrid az élet megértésének módja, értékeivel, időnként bajaival együtt. Aki itt játszik, nem csak a klubbal járó előnyöket akarja élvezni. Igazi közösség vagyunk, a tagok alkotják ezt a fantasztikus klubot.

Florentino Perez nem kerülhette ki a Kylian Mbappéval kapcsolatos kérdést, aki hosszas tárgyalások után végül kikosarazta a királyi klubot és meghosszabbította a szerződését a Paris Saint-Germainnel.

A Madrid továbbra is azon dolgozik, hogy a legjobbak itt játsszanak. De Mbappét már elfelejtettük, nem történt semmi, a Madridnak tökéletes idény volt. Elfelejtettük őt, ma éjszaka egy szót se Mbappéról! Ez a Real Madrid partija!

Az UEFA-val folyó pereskedésről és a szuperligáról tapintatosan nem kérdezték a Real Madrid elnökét…

Borítókép: Mámorban a madridi drukkerek (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.