Kapusa nyerte meg a Bajnokok Ligáját a Real Madridnak

A Real Madrid Vinícius Júnior góljával és Thibaut Courtois parádéjával 1-0-ra legyőzte a Liverpoolt, és története tizennegyedik Bajnokok Ligája-sikerét aratta.

2022. 05. 28. 23:32
COURTOIS, Thibaut
Saint-Denis, 2022. május 28. Thibaut Courtois madridi kapus kivéd egy lövést a labdarúgó Bajnokok Ligájának döntõjében játszott Liverpool FC - Real Madrid mérkõzésen a saint-denis-i Stade de France stadionban 2022. május 28-án. MTI/EPA/Filip Singer Fotó: MTI/EPA/Filip Singer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy nehezen kezdődött el a Bajnokok Ligája döntője. Hogy a liverpooli drukkerek, a szervezők, esetleg mindannyian okozták-e a káoszt, azt nehéz megmondani, természetesen mindenki a másikra mutogat.

A kezdőcsapatokat illetően is volt némi zűrzavar: Thiago Alcantarának az első bemelegítés során gondja akadt, a csúszás miatt beiktatott másodiknál viszont már rendben volt, így mégsem kellett helyette beugrania a kezdőcsapatba Naby Keitának. Thiago azért küzdött, hogy Clarence Seedorf után a második labdarúgó legyen, aki három különböző csapattal is megnyeri a Bajnokok Ligáját – a holland Fabio Cannavaro társaságában nézte a döntőt, de ott volt a stadionban Zinédine Zidane, a brazil Ronaldo, Raúl González, Ian Rush és Rafael Nadal is.

A mérkőzést a Liverpool kezdte veszélyesebben, Thibaut Courtois kisebb-nagyobb védésekkel tartotta a 0-0-s döntetlent. A Real kapusának a legnagyobb védést lövésénél kellett bemutatnia, amelyet a kapufára tolt.

A Real, Michael Owen várakozásainak megfelelően elsősorban kontrákra épített. Viszont az első félidő hajrájában kapott remek kiugratást. Robertson és Alisson szorításában nem tudott kapura lőni, de a menteni igyekvő liverpooliak is egymást zavarták.

Végül az első félidőben hibátlanul passzoló Fabinhóról pattant vissza a labda az ekkor már lesen helyezkedő francia támadó elé, aki a hálóba lőtt. Jött a hosszas VAR-ellenőrzés, a szurkolók, akik türelemmel várták a fél óra csúszást a meccs elején, most egy perc után már fütyültek.

Az eredmény: nem gól. Benzema lecsorgó labdánál szerzett előnyt a leshelyzetéből.

Így 0-0-val vonultak az öltözőbe a csapatok.

A második félidőben a Liverpool bízott VAR-közbelépésben, kezére pattant a labda a büntetőterületen belül, de nem járt érte büntető. Néhány perccel később pedig Federico Valverde élesen keresztbe lőtt labdáját a kapuba pofozta. (0-1)

A meccs egyetlen gólja (Fotó: MTI/EPA/Filip Singer)

Mivel a Real szerzett vezetést, ez sokat nem változtatott a játék képén. Továbbra is a Liverpool dolgozott ki több helyzetet, és továbbra sem tudott kifogni az angol csapat Courtois-n: Szalah elől kétszer is mentett a belga kapus.

Diogo Jotát és Naby Keitát is beküldte Jürgen Klopp, mindketten próbálkoztak lövéssel, a Liverpool ebben a mutatóban hússzal a Real előtt járt (23-3).

Esélye nyílt a spanyol csapatnak is, hogy eldöntse a finálét, de hiába voltak létszámfölényben a Real játékosai, Benzema pontatlanul passzolt Vinícius elé.

De nem fizetett rá a Real Madrid, mert Courtois újabb bravúrja megőrizte az 1-0-s előnyt.

A Real Madrid tizennegyedszer is megnyerte a Bajnokok Ligáját, Carlo Ancelotti negyedik trófeájával egyedüli csúcstartó lett az edzők között.

Bajnokok Ligája, döntő

Liverpool–Real Madrid 0-1 (0-0)

Gólszerző: Vinícius Júnior (59.)

Borítókép: Thibaut Courtois bravúrt bravúrra halmozott (Fotó: MTI/EPA/Filip Singer)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.