időjárás 29°C Ottó 2022. július 2.
logo

Káosz Párizsban, késett a Bajnokok Ligája-döntő rajtja + videó

Magyar Nemzet
2022.05.28. 21:08 2022.05.29. 08:10
Káosz Párizsban, késett a Bajnokok Ligája-döntő rajtja + videó

Kellemetlen epizód már az első perc előtt a Bajnokok Ligája döntőjén, legalább fél órát késett a rajt.

Szurkolók ezrei nem jutottak még be a párizsi Stade de France-ba, a Real Madrid és a Liverpool Bajnokok Ligája-döntőjére.

A Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) biztonsági okokból úgy döntött, elhalasztja a mérkőzés kezdetét, az első hírek negyedórás késésről szóltak. De később kiderült, hogy legalább fél óra lesz a csúszás.

A beengedéssel főként az angol szurkolók oldalán van probléma, a korábbi világbajnoki gólkirály, Gary Lineker is gondba került.

Az idei Bajnokok Ligája-döntőt eredetileg Szentpétervár rendezte volna, ám az oroszországi helyszíntől elvették a finálét az ukrajnai háború miatt.

A legutóbbi nagy UEFA-finálén, a londoni Eb-döntőn még nagyobb volt a káosz, akkor jegy nélküli szurkolók törtek be a Wembley-be. Egyes helyszíni források alapján ezúttal is belógott néhány néző jegy nélkül, más források szerint csak a lassú beléptetést unták meg.

Nagyjából harmincezer angol szurkoló utazott el Párizsba jegy nélkül, de hasonló volt a helyzet múlt héten, az Európa-liga döntője előtt is, ott mégsem tört ki a káosz a stadionnál.

A fokozott biztonsági intézkedéseket az is indokolhatja, hogy 2015-ben a Stade de France volt a helyszíne annak a Franciaország–Németország válogatott mérkőzésnek is, amely alatt több bomba is robbant a közelben.

Borítókép: Sok liverpooli szurkoló nem tudott időben bejutni a stadionba (Fotó: MTI/EPA/James Speakman)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.