Marcelo büszkén, sértetten távozik, Modric egy évet még aláírt

A Bajnokok Ligája-győzelem után Marcelo megerősítette, hogy távozik, Luka Modric viszont harminchat évesen még egy évet hosszabbít.

Magyar Nemzet
2022. 05. 29. 11:38
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Noha csereként sem állt be, egyetlen percet sem játszott a mérkőzésen, nem véletlen, hogy csapatkapitányként mégis Marcelo vette át a trófeát és vezényelte a Real Madrid ünneplését a Liverpool ellen 1-0-ra megnyert Bajnokok Ligája-győzelem után.

Toni Krooshoz, Casemiróhoz és Luka Modrichoz hasonlóan ő is immár ötszörös BL-győztes, s neki garantáltan a mostani az utolsó sikere, hiszen távozik a királyi gárdától, miként azt a finálé után ő maga erősítette meg.

– Ez egy nagyon szép pillanat. Kapitányként arról álmodsz, hogy felemelhesd a trófeát, és most én lettem az első brazil játékos, aki a Real Madrid csapatkapitányaként felemelhette a BL-serleget. Brutálisak az érzelmek, ez volt az utolsó mérkőzésem a Real Madridban. De nagyon boldog vagyok. Ez nem egy szomorú nap, boldogan távozom – idézi Marcelót a Marca.

A minap kiszivárgott videóban – a kispadon ülve Lucas Vazqueznek kesereg – ugyan nem egészen így fogalmazott, de ha végiggondolja a Madridban eltöltött tizenöt évet, Marcelónak minden oka megvan arra, hogy csak a szépre emlékezzen. Ezen idő alatt 545 tétmérkőzésen lépett pályára, és balhátvéd létére 38 gól mellett 103 gólpasszt is jegyzett.

viszont azt jelentette be, hogy újabb egy évvel meghosszabbítja a szerződését. A 36 éves horvát irányító az idényben többször igazolta, hogy még mindig mennyire fontos láncszeme a Real gépezetének. Kereken tíz éve igazolt Madridba, mégpedig José Mourinho tántoríthatatlan kívánságára. Vagy ő, vagy senki – mondta akkor a Special One, s Modric többször bizonyította a döntés helyességét.

Borítókép: Marcelo és Modric közös ünnepe (Fotó: Makádi Péter/Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.