A Liverpool ebben nem veheti fel a versenyt a Real Madriddal

A Real Madrid és a Liverpool is nagy sikereket ért már az első számú európai klubsorozatban, de a történelem a spanyolok oldalán áll.

Magyar Nemzet
2022. 05. 28. 19:57
BENZEMA, Karim
Saint-Denis, 2022. május 27. Karim Benzema, a Real Madrid játékosa csapata edzésén a Párizs melletti saint-denisi Stade de France stadionban 2022. május 27-én, a labdarúgó Bajnokok Ligája Liverpool FC - Real Madrid döntõje elõtti napon. A csúcstartó Real Madrid a 14., a Liverpool a hetedik trófeájáért küzd a labdarúgás legrangosabb európai kupasorozatának döntõjében. MTI/EPA/Yoan Valat Fotó: Yoan Valat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bajnokok Ligája idei döntőjében a BEK-időszakot is számítva tizenháromszoros győztes Real Madrid és a hatszoros bajnok Liverpool csap össze.

Amióta Bajnokok Ligájának hívják Európa első számú kupasorozatát, a Real Madrid még egy döntőt sem veszített el. A spanyolok sorozata 1998-ban indult, amikor Predrag Mijatovics góljával legyőzték a Juventust.

Azóta a Valencia (2000), a Bayer Leverkusen (2002), az Atlético Madrid (2014, 2016), a Juventus (2017) és a Liverpool (2018) is hiába próbálkozott a Real elleni döntőben, a montenegrói támadó szerint pedig 2022-ben sem szakad meg az általa indított sorozat.

Melyik másik csapatnak van nyolc olyan játékosa, akinek fejenként négy Bajnokok Ligája-aranyérme van már? Nagyon nehéz elérni arra a szintre, ahol a Real van, és nem hiszem, hogy a Liverpool lenne jobbik csapat

fogalmazott Mijatovics.

Köszönjük válaszát!

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligája idei kiírását?

  • 54%
  • 46%

A Real természetesen fel is idézte eddigi sikereit egy rövid videóban, beleértve a BEK-korszakot, így Puskás Ferenc 1960-as mesternégyesét is.

Ugyanakkor a Liverpoolt aligha fogja izgatni este a Real Madriddal szembeni történelmi hátrány, ha az a Stade de France-ban hattrófeányira csökken.

Borítókép: Benzema és Marcelo (a háttérben) négy nyertes BL-döntőn is játszott már (Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.