időjárás 24°C Huba 2022. augusztus 19.
logo

Ambros Martín: „Rendeztük a kapcsolatunkat Elek Gáborral”

Szilágyi László
2022.05.29. 21:33
Ambros Martín: „Rendeztük a kapcsolatunkat Elek Gáborral”

A Győri Audi ETO edzője, Ambros Martín áprilisban kis híján összeverekedett Elek Gáborral a Ferencváros elleni rangadón. Azóta két-két mérkőzésre szóló eltiltással és pénzbírsággal bűnhődtek a felek. A Magyar Kupa-döntőben mindkét edző tudta kezelni az indulatait. A Fradi-győzelemmel zárult kupadöntő után Martín az ellenfél 17 éves irányítóját, Simon Petrát dicsérte.

– Az első félidőben kétszer is vezettünk négy góllal, de sajnos a szünet előtti pillanatokban a Ferencváros kiegyenlített. Ettől önbizalommal vértezte fel magát, és szárnyakat kapott a második félidőre. Mi pedig nem találtuk a saját játékunkat. Különösen a támadójátékunk akadozott, egyrészt nem tudtunk kidolgozni lehetőségeket, amikor viszont sikerült, sokat hibáztunk a kapussal szemben. A Ferencváros megérdemelten nyert, mert jobban játszott nálunk a második félidőben – mondta lapunknak Ambros Martín a 26-22-es ferencvárosi győzelemmel végződött női kézilabda Magyar Kupa döntője után. A spanyol edző a nagycsütörtökön lejátszott FTC–Győr meccsen kis híján összeverekedett Elek Gáborral, a Ferencvárost irányító szakemberrel, akivel korábban társ szövetségi kapitányként dolgoztak a női kézilabda-válogatott élén.

Arról is érdeklődtünk, hogy volt-e bármilyen taktikai fegyver, amivel a Ferencváros meglepte a Győrt. Martín határozott nemmel válaszolt, illetve megjegyezte az FTC 17 éves irányítójának a nevét.  A Fradi nem lepett meg minket, számítottunk a támadó játékukra, és nagyjából azt kaptuk a védekezésben, amire fel voltunk készülve. Az alacsony, fiatal Simon Petrát korábban nem ismertük, ő meglepetést jelentett a bátor, kezdeményező és eredményes játékával– mondta az ETO edzője.

Martín egyértelművé tette, hogy rendezte a viszonyát Elek Gáborral, akivel még az áprilisi bajnoki mérkőzésen akadt nézeteltérése. – Kezet fogtunk a meccs előtt és után is. A kapcsolatunkat rendeztük, ez a lényeg – mondta az edző.

Borítókép: Martín szemlátomást kibékült Elek Gáborral (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.