Az egyik tavalyi döntős máris kiesett a Roland Garroson

A tavaly döntős Sztefanosz Cicipasz a nyolcaddöntőben búcsúzott a francia nyílt teniszbajnokság férfi egyéni versenyében, miután négy játszmában kikapott a világranglistán 40. helyet elfoglaló 19 éves dán Holger Runétól.

Magyar Nemzet
2022. 05. 30. 18:34
MUSETTI, Lorenzo; CICIPASZ, Sztefanosz
Párizs, 2022. május 24. A görög Sztefanosz Cicipasz az olasz Lorenzo Musetti ellen játszik a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének elsõ fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2022. május 24-én. MTI/EPA/Christophe Petit Tesson Fotó: Christophe Petit Tesson
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly Novak Djokovicstól csak a döntőben szenvedett vereséget Cicipasz, idén viszont már a legjobb tizenhat között kiesett. Pedig nem kezdte rosszul a meccset a negyedik helyen kiemelt és sokkal esélyesebbnek tartott görög játékos, hiszen a mérkőzésen először ő nyerte el ellenfele adogatását. Ezután azonban Rune egyből brékelt, majd 7:5-re meg is nyerte az első játszmát.

Cicipasz érezte, hogy megrángatták a bajszát, s úgy tűnt, feléledt a benne lakozó oroszlán: a második szettet magabiztosan, 6:3-ra hozta a 19 éves dán ellen. Ezután azonban Rune nem hagyta magát, a harmadik játszmát simán nyerte meg 6:3-ra, így a negyedik szettben már a győzelemért játszhatott. Cicipasz küzdött, de kevésnek bizonyult a Garros 2019-es juniorbajnoka ellen: Rune 5:4-nél az első mérkőzéslabdáját beütötte, így négy játszmában, 7:5, 3:6, 6:3, 6:4-re megnyerte a találkozót.

Rune mindössze harmadszor szerepel Grand Slam-torna főtábláján, amelyen most Párizsban tudott először mérkőzést nyerni. A négy közé jutásért egy másik ifjú skandináv, a norvég Casper Ruud lesz az ellenfele, aki hétfőn a lengyel Hubert Hurkaczot győzte le szintén négy játszmában.

Borítókép: Sztefanosz Cicipasz búcsúzott a Roland Garrostól (Fotó: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.