Meglepő választ adott a lépéshátrányban lévő Inter edzője

Sem az AC Milan, sem az Internazionale nem botlott vasárnap, így az utolsó fordulóra maradt a döntés a Serie A-ban. A Milannak a döntetlen is elég lenne a Sassuolo ellen, az Internek csak a Sampdoria elleni győzelem adhat lehetőséget a reménykedésre.

Magyar Nemzet
2022. 05. 16. 10:35
Cagliari Calcio v FC Internazionale - Serie A
Simone Inzaghi Mister of Inter FC during the italian soccer Serie A match Cagliari Calcio vs Inter - FC Internazionale on May 15, 2022 at the Unipol Domus in Cagliari, Italy (Photo by Luigi Canu/LiveMedia/NurPhoto) (Photo by Luigi Canu / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP/Luigi Canu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akár már vasárnap este, a tv előtt bajnok lehetett volna az AC Milan. A piros-feketék zsinórban ötödik bajnoki meccsüket is megnyerték az európai kupaszereplésért hajtó Atalanta ellen. A Milannak a házi gólkirály, Rafael Leao szerezte meg a vezetést, majd Theo Hernandez óriási szóló végén biztosította be a győzelmet.

A városi rivális Inter így győzelmi kényszer alatt játszott a kieső pozícióból menekülni vágyó Cagliari otthonában. A címvédő azonban ezúttal nem tett szívességet a Milannak, egy valószínűtlen Matteo Darmian-felhőfejes után Lautaro Martínez duplája döntött.

Az argentin támadó már huszonegy gólnál jár a bajnokságban, de elképzelhető, hogy instabil anyagi helyzete miatt a klubnak el kell engednie Martínezt.

Ezzel a két eredménnyel megmaradt a kétpontos különbség a Milan javára az utolsó forduló előtt. Ráadásul pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmény is a piros-feketéknek kedvez, így Stefano Pioli csapatának a döntetlen is elég a Sassuolo ellen.

Amióta a zöld-fekete kiscsapat az élvonalban szerepel (2013/14), még egyszer sem fordult elő, hogy az utolsó játéknapon dőlt el az aranyéremért zajló csata. Erre ugyanis legutóbb a 2009/10-es idényben volt példa: akkor az Inter kétpontos előnyből várta a záró kört, és azt meg is tartotta az AS Romával szemben.

Néhány hete még úgy tűnt, hogy Simone Inzaghi csapatának kezében van az idei Scudetto sorsa, ám akkor jött a bolognai vereség. Ennek ellenére a klub élén első idényét teljesítő vezetőedző nem bajnoki meccset hozott fel arra a kérdésre, hogy melyik találkozót játszaná újra az idényből, ha ezt megtehetné.

– A Liverpool elleni Bajnokok Ligája-párharc első meccsét, mivel az angol csapat 2022-ben csak egyszer kapott ki, tőlünk, a visszavágón. S ki tudja, ha nem kerülünk emberhátrányba… – merengett Inzaghi, aki leszögezte: bárhogyan is alakul az utolsó forduló, az Inter elégedett lehet az idénnyel.

Két trófeát nyertünk, és a nemzetközi porondon is jól teljesítettünk. Nehéz volt elképzelni, hogy ilyen jó szezonunk lesz.

Valóban, hiába volt címvédő az Inter a Serie A-ban, a klub anyagi nehézségei miatt elengedte két kulcsjátékosát (Lukaku, Hakimi) és Antonio Conte vezetőedzőt is, Inzaghi azonban ennek ellenére is ütőképes csapatot rakott össze.

A bajnoki cím szempontjából Simone Inzaghi játékos-pályafutásából meríthet reményt az utolsó forduló előtt: 2000-ben büntetővel járult hozzá a Lazio Reggina elleni 3-0-s sikeréhez az utolsó fordulóban, társaival pedig sikeresen kiszurkolta a Juventus perugiai vereségét.

Hasonló meglepetés lenne a Milan idei botlása, habár a Sassuolo ősszel, a San Siróban 3-1-re legyőzte a piros-feketéket. A Milan azonban január óta nem veszített el egyetlen bajnoki mérkőzést sem, s az elmúlt fordulókban nem mutatta jelét annak, hogy megremegne a bajnoki cím kapujában.

A Sassuolo számára már semmilyen tétje nem lesz a mérkőzésnek, ugyanez igaz az Inter utolsó ellenfelére, a Sampdoriára is, amelynek bennmaradása éppen a milánióiak Cagliari elleni sikerével vált biztossá.

Serie A, harc a bajnoki címért

37. forduló

Milan–Atalanta 2-0

Cagliari–Inter 1-3

38. forduló

Sassuolo–Milan

Inter–Sampdoria

Az állás

1. Milan 83 pont

2. Inter 81

Borítókép: Simone Inzaghi (Fotó: NurPhoto via AFP/Luigi Canu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.