Novak Djokovics „ezredes” lett, újabb hihetetlen mérföldkő

A Rómában zajló salakpályás ATP 1000-es mesterverseny elődöntőjében Novak Djokovics 6:4, 6:3-ra legyőzte Casper Ruudot. Mondhatnánk, hogy semmi különös, a világelső győzelme ritkán számít annak. A szerb teniszező pályafutásában mégis különleges volt ez a siker.

Magyar Nemzet
2022. 05. 15. 7:37
TENNIS-ATP-MONACO Fotó: Europress/AFP/VALERY HACHE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Profi karrierje ezredik győzelmét aratta Djokovics szombaton. Meg is ünnepelték a hihetetlen mérföldkő elérését a szervezők, akik egy jókora tortát készítettek elő Djokovicsnak, amelyre csak annyi volt díszítésként írva: 1000.

Az Open-érában Djokovics mindössze az ötödik teniszező, aki elérte az ezredik győzelmet, a listán előtte álló négy név a sportág legnagyobb halhatatlanjai közé tartozik.

Íme az „ezredesek klubja”:
1. Jimmy Connors 1274 győzelem
2. 1251
3. Ivan Lendl 1068
4. 1051
5. Novak Djokovics 1000

Djokovics Ruud ellen aratott sikere nemcsak emiatt volt fontos, a szerb klasszis ezzel biztosította be az első helyét a világranglistán, így már biztosan ő lesz az első kiemelt a május 22-én rajtoló Roland Garroson.

Maga a győzelem meglehetősen sima volt, Djokovicsnak mindkét szettben belefért egy-egy megingás a Ruud elleni sikerhez. A mérkőzés elején állva hagyta norvég ellenfelét, már 5:1-re is vezetett, aztán Ruud váratlanul felzárkózott, de Djokovics a második játszmalabdáját értékesítve így is 6:4-re hozta a szettet.

Ruud erőteljesen folytatta a meccset, 3:3-ig szoros volt a következő szett, ekkor azonban Djokovics ritmust váltott, s végül 6:3-ra behúzta a második játszmát is, s vele együtt karrierje ezredik profi győzelmét.

A meccslabda:

Djokovics a vasárnapi döntőben (16.00, tv: Eurosport 2) a görög Sztefanosz Cicipasz ellen lép pályára, aki a világranglista második helyén álló Alexander Zverevet szorosabb csatában győzte le a legjobb négy között.

Cicipasz az első szettet még elveszítette a német ellen, és hátrányból felállva sikerült fordítania, végül három játszmában, 4:6, 6:3, 6:3-as sikert aratott. Djokovics és Cicipasz korábban kilencszer találkozott egymással, amiből a szerb hat, a görög három alkalommal nyert, ugyanakkor salakon ennél is egyértelműbb a világelső fölénye, ezen a borításon 4-0-ra vezet.

Borítókép: Novak Djokovics (Fotó: Europress/AFP/Valery Hache)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.