időjárás 24°C Apollónia 2022. július 7.
logo

Roger Federer nevét nagyítóval kell keresnünk a ranglistán Wimbledon után

Magyar Nemzet
2022.05.21. 07:28 2022.05.21. 10:53
Roger Federer nevét nagyítóval kell keresnünk a ranglistán Wimbledon után

A férfi tenisztornákat szervező ATP és a női viadalokat bonyolító WTA közölte, hogy az idei wimbledoni Grand Slam-viadal nem ad világranglista-pontokat. Mindezt azzal indokolják, hogy az orosz–ukrán háború miatt nem engedik rajthoz állni az orosz és fehérorosz teniszezőket. A megvédendő ranglistás pontok miatt több játékos is ártatlanul bűnhődik a megvont pontok miatt. Például a hússzoros Grand Slam-bajnok Roger Federer.

Egyre inkább elmérgesedik a viszony a wimbledoni füves pályás Grand Slam-tornát szervező All England Law Tennis Club és a férfi, valamint a női versenyeket bonyolító ATP és WTA között. Az angol viadal szervezői hetekkel korábban nyilvánvalóvá tették, hogy az orosz–ukrán háború miatt nem engedik rajthoz állni Wimbledonban az orosz és fehérorosz játékosokat. Pénteken érkezett a WTA és az ATP könyörtelen válasza, aminek biztosan nem örülnek Wimbledonban: a két szervezet kijelentette, hogy a füves pályás tornán való szereplésért nem ad világranglistás pontokat a játékosoknak.

A döntés egyik következményeként több olyan játékos „eltűnik” a ranglistáról, akinek meg kell védenie a tavaly Wimbledonban megszerzett pontjait ahhoz, hogy megtartsa a jelenlegi helyét a ranglistán, sőt akár javíthasson. A hosszú hónapok óta a sérülése utáni rehabilitációját töltő Roger Federer jelenleg a 46. a rangsorban, tavaly a negyeddöntőig jutott Wimbledonban. Amennyiben idén nem szerezhet pontokat Wimbledonban, még hátrébb sorolódik a világranglistán.

Borítókép: Roger Federer legfeljebb a presztízs miatt indulhat el Wimbledonban (Fotó: AFP)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.