Roger Federer nevét nagyítóval kell keresnünk a ranglistán Wimbledon után

A férfi tenisztornákat szervező ATP és a női viadalokat bonyolító WTA közölte, hogy az idei wimbledoni Grand Slam-viadal nem ad világranglista-pontokat. Mindezt azzal indokolják, hogy az orosz–ukrán háború miatt nem engedik rajthoz állni az orosz és fehérorosz teniszezőket. A megvédendő ranglistás pontok miatt több játékos is ártatlanul bűnhődik a megvont pontok miatt. Például a hússzoros Grand Slam-bajnok Roger Federer.

Magyar Nemzet
2022. 05. 21. 7:28
Roger Federer Wimbledon
Federer amolyan kedvtelésből indulhat el idén Wimbledonban Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre inkább elmérgesedik a viszony a wimbledoni füves pályás Grand Slam-tornát szervező All England Law Tennis Club és a férfi, valamint a női versenyeket bonyolító ATP és WTA között. Az angol viadal szervezői hetekkel korábban nyilvánvalóvá tették, hogy az orosz–ukrán háború miatt nem engedik rajthoz állni Wimbledonban az orosz és fehérorosz játékosokat. Pénteken érkezett a WTA és az ATP könyörtelen válasza, aminek biztosan nem örülnek Wimbledonban: a két szervezet kijelentette, hogy a füves pályás tornán való szereplésért nem ad világranglistás pontokat a játékosoknak.

A döntés egyik következményeként több olyan játékos „eltűnik” a ranglistáról, akinek meg kell védenie a tavaly Wimbledonban megszerzett pontjait ahhoz, hogy megtartsa a jelenlegi helyét a ranglistán, sőt akár javíthasson. A hosszú hónapok óta a sérülése utáni rehabilitációját töltő jelenleg a 46. a rangsorban, tavaly a negyeddöntőig jutott Wimbledonban. Amennyiben idén nem szerezhet pontokat Wimbledonban, még hátrébb sorolódik a világranglistán.

Borítókép: Roger Federer legfeljebb a presztízs miatt indulhat el Wimbledonban (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.