időjárás 14°C Bernát, Felícia 2022. május 20.
logo

Ronaldo üzent a Unitednek: Itt az ideje a változásnak

Magyar Nemzet
2022.05.14. 09:04 2022.05.14. 15:48
Ronaldo üzent a Unitednek: Itt az ideje a változásnak

Cristiano Ronaldo tanácsot adott a Manchester Unitednek, mit kéne tenniük a klubnál az új vezetőedző, Erik ten Hag megérkezése után.

A Premier League 1992-es létrejötte óta a legrosszabb idényét produkálja a Manchester United. A Vörös Ördögök még sosem szereztek ennyire kevés pontot a PL-ben (jelenleg 58-nál tartanak, még egy meccsük van hátra), illetve a kapott góljaik száma is negatív rekord (eddig 56) az elmúlt három évtizedet tekintve.

A csalódást keltő eredmények láttán az önmagát kereső klub vezetői decemberben leváltották az addigi menedzsert, Ole Gunnar Solksjaert és átmeneti jelleggel Ralf Rangnicket nevezték ki a csapat élére. Az ő utódja pedig Erik ten Hag lesz a következő idénytől, aki az Ajaxot hagyja ott az a manchesteriek kedvéért.

Ten Hagra minden kétséget kizárólag nagy munka vár, ha szeretné visszavezetni az angol rekordbajnokot a topcsapatok közé. A holland szakembernek ráadásul azzal a gondolattal is meg kell barátkoznia, hogy gárdája a következő szezonban a Bajnokok Ligája helyett Európa-ligában, de még az is előfordulhat, hogy csak az Európa-konferencialigában lesz érdekelt.

Ez nem csak neki, Cristiano Ronaldónak is furcsa helyzet lesz, a portugál világsztár felnőtt pályafutása során először fordulhat elő, hogy egy idényben semmilyen formában nem szerepel a Bajnokok Ligájában. Persze mindez csupán akkor igaz, ha CR7 a Unitednél folytatja karrierjét, ami egyelőre kérdéses. A 37 éves futballista legutóbbi nyilatkozata ugyan a maradásra utal, legalábbis az MU honlapján arról beszélt, mit kell tenniük a klubnál, hogy az új edző sikerre vezethesse azt.

– Tisztában vagyok vele, hogy Ten Hag fantasztikus munkát végzett az Ajaxnál, valamint azzal is, hogy tapasztalt edzőről van szó. Időt kell adnunk neki, és a dolgoknak olyan módon kell megváltozniuk, ahogy azt ő szeretné. Ha jól teljesít, a Manchester United sikeres lesz, szóval ehhez a legjobbakat kívánom neki – jelentette ki Ronaldo. – Nemcsak játékosokként, hanem szurkolókként is mindannyian boldogok és izgatottak vagyunk az érkezése miatt. Hinnünk kell benne, hogy jövőre nyerhetünk néhány trófeát.

Borítókép: Cristiano Ronaldo a Brighton elleni bajnokin (Fotó: AFP/Glyn Kirk)