Csak három játékos helye biztos az MU-nál, Ronaldo nincs köztük

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester Unitednek egy poszton kívül mindenhol szüksége van az erősítésre, véli Ralf Rangnick vezetőedző.

Magyar Nemzet
2022. 05. 03. 9:16
null
Manchester United German Interim head coach Ralf Rangnick (L) speaks to Manchester United's Swedish striker Anthony Elanga at the end of the English Premier League football match between Manchester United and Leicester City at Old Trafford in Manchester, north west England, on April 2, 2022. (Photo by Lindsey Parnaby / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Manchester United hétfőn a Brendford ellen játszotta idénybeli utolsó mérkőzését az Old Traffordon. A Vörös Ördögök Bruno Fernandes, Cristiano Ronaldo és Raphael Varane góljaival 3-0-ra nyertek a középcsapat ellen, de a magabiztos sikernek már nem sok jelentősége lesz a jövőre nézve, hiszen az angol rekordbajnok minden bizonnyal lemarad a jövő évi Bajnokok Ligája-indulásról (a hatodik Unitednek öt pont a lemaradása a negyedik Arsenal mögött, amely két meccsel kevesebbet játszott nála).

 

Az MU az Európa-ligában vigasztalódhat a következő idényben, persze a háromszoros BL-győztes klubnál ennél nagyobbak az elvárások. Éppen ezért megszerezték Erik ten Hagot vezetőedzőnek, emellett nagybevásárlást is terveznek a szigetországiak. Többek között olyan futballisták távozhatnak a csapattól, mint Nemanja Matics, Juan Mata, Phil Jones, Edinson Cavani, Paul Pogba és Jesse Lingard. Mindannyiuknak lejár a szerződésük az idény végén. Alig akad olyan játékos, akinek biztos helye van a Unitednél, ezt maga Ralf Rangnick árulta el.

– A kapusposzton kívül, ahol három kiváló hálóőrünk van Tom Heaton, Dean Henderson és David de Gea személyében, minden területről lesznek távozóink. Nem fókuszálnék a játéktér egy bizonyos területére, az egész csapatot meg kell változtatni. Egyértelmű, hogy világklasszis játékosok leigazolására van szükségünk. De hiszek benne, hogy ha mindenki megtesz minden tőle telhetőt, akkor visszajuttathatjuk a Unitedet oda, ahová tartozik. Ha sikerül a megfelelő játékosokat igazolnunk, akkor ennek nem kellene túl sokáig tartania – reménykedett az idény végéig kinevezett menedzser.

A következő évadtól az MU tanácsadójaként és az osztrák válogatott szövetségi kapitányaként tevékenykedő szakember azt is elmondta, egyelőre nem beszélt Erik ten Haggal, hiszen a holland tréner most a bajnokság megnyerésére koncentrál az Ajaxszal. Rangnick hozzátette, Ten Hag első feladatai közé fog tartozni, hogy elrendezze helyzetét. A portugál világsztár termelte a manchesteriek góljainak a többségét az idényben, a csapat legutóbbi 12 találatából kilencet magára vállalt. Ronaldo szerződése 2023-ban jár le, de mivel a United várhatóan nem lesz ott a BL-ben jövőre, így kérdésessé vált, hogy a 37 éves labdarúgó az ördögöknél folytatja-e, a napokban a külföldi sajtó a Real Madriddal boronálta össze.

Rangnick úgy véli, ha Ronaldo marad Manchesterben, az angoloknak akkor is új támadókra lesz szükségük.

– Crisiano nem középcsatár. Nem akar ezen a poszton játszani, és ha nem szeretne középcsatárként pályára lépni, ennek érdekében két támadót kell bevetnünk. Ugyanakkor, ha megnézzük a nemzetközi trendeket, kevés csapat játszik két csatárral, inkább a három a jellemző, esetleg egy hamis kilences. De valójában ez nem is a posztok kérdése, a klubnak szüksége van két új csatárra – húzta alá a német edző.

 

Borítókép: Ralf Rangnick (középen) és a manchesteri játékosok (Fotó: AFP/Lindsey Parnaby)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.