Alonso azon nyomban megtámadná Verstappent, Hamilton lelkes

Fernando Alonso meglepetésre a második helyen végzett a Formula–1-es Kanadai Nagydíj szombati időmérő edzésén. Ahogy az lenni szokott, evés közben jön meg az étvágy: a spanyol pilóta a tréning végén már az első helyről álmodozott.

Magyar Nemzet
2022. 06. 19. 9:03
null
Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen (L) shakes hands with Alpine's Spanish driver Fernando Alonso after the qualifying session for the Canada Formula 1 Grand Prix on June 18, 2022, at Circuit Gilles-Villeneuve in Montreal. (Photo by Jim WATSON / POOL / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fernando Alonso (Alpine) az utolsó mért körével happolta el a második helyet Carlos Sainztól (Ferrari) a kanadai kvalifikáción. A spanyol pilótának az elmúlt tíz évben nem volt ennyire előkelő rajthelye, így nem meglepő, hogy a kétszeres világbajnok fülig érő mosollyal szállt ki az autójából, miközben a közönség a nevét skandálta.

– Remek érzés. Eddig hihetetlen a hétvégénk. Versenyképesek voltunk a szabadedzéseken, ami pénteken általában így van, de szombatra tempóhátrányba kerülünk. De fantasztikus volt az autónk a vizes pályán, rendkívül kényelmes volt vezetni, és azt hiszem, hogy a szurkolók biztatása adta meg az extra löketet, amire szükségem volt – lelkendezett Alonso.

A 40 éves versenyző a címvédő Max Verstappen (Red Bull) mellől indul a vasárnap este nyolckor kezdődő Kanadai Nagydíjon, és Alonso azt ígérte, megpróbál harcba szállni a riválisával.

– Azt hiszem, az első kanyarban megtámadom Maxot – mondta mosolyogva.

 

Nemcsak Alonso, egy másik többszörös világbajnok is örömködött a saját eredménye láttán. Lewis Hamilton (Mercedes) a negyedik helyet szerezte meg, a gyötrődő hétszeres vb-győztes ezután meglehetősen boldogan nyilatkozott.

– Ez fantasztikus, rendkívül boldog vagyok. Sosem éreztem még ennyire jónak a negyedik rajthelyet, talán csak az első évemben. Ez leginkább azért van, mert nagyon nehéz nekünk ez az idény. Ma mindenki küzdött a nedves körülmények miatt. Nagyon boldog vagyok, hogy ennyire elöl vagyunk, mert a csapatnál mindenki igazán keményen dolgozik, miközben állandóan új kihívásokkal szembesülünk az autóval – ismerte el a 37 éves versenyző.

A brit pilóta szereti ezt a helyszínt, Michael Schumacherrel holtversenyben ő nyert itt a legtöbbször, szám szerint hétszer. Hamilton most azzal is elégedett lenne, ha meg tudná tartani a negyedik pozíciót, hiszen tisztában van vele, hogy száraz körülmények között aligha érte volna el ezt az eredményt.

 

Borítókép: (balra) és Fernando Alonso este a futamon egymásnak feszülhet (Fotó: Jim Watson/POOL/AFP) 



 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.