Cesena pályaudvarán várják az olasz rendőrök a magyar szurkolókat

A rendőri készültséget magas szintre állították Cesenában, a június 7-i Olaszország–Magyarország Nemzetek Ligája-mérkőzés előtt. A pályaudvarra felvonultak a rend őrei, 1500 magyar drukkert várnak az olasz kisvárosba.

Magyar Nemzet
2022. 06. 06. 14:09
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Sport írta meg, hogy jelentős rendőri készültségre számíthatnak a magyar válogatottat Olaszországba elkísérő szurkolók. A Corriere dello Sport értesülései szerint az Europol külön figyelmet szentel a magyar szurkolóknak, akik körében korábban „neonáci transzparensek kihelyezése, homofób viselkedés, tárgyak pályára dobálása, lelátói zavargások és erőszakos cselekmények is megfigyelhetők voltak”. 

A helyi prefektúra erősítést kért, a magyar szurkolók számára pedig létrehoznak a belvárosban egy szurkolói zónát, ahonnan gyalogosan lesz megközelíthető a stadion.

A reggeli fapados járaton erőszakos közeledéssel vádolt szurkoló esetéről az Origó számolt be. Cesenában semmit sem bíztak a véletlenre, a holnapi meccset megelőző napon felvonultak a rendőrök a pályaudvarra, ott várják a magyar szurkolókat. Ma dél körül nem volt szükség rendőri beavatkozásra, a magyar drukkerek fegyelmezetten szálltak le a Bolognából érkező vonatról, és különösebb rigmusok nélkül, fegyelmezetten hagyták el a pályaudvart.

Más kérdés, hogy Bolognából óránként érkeznek vonatok Cesenába, könnyen lehet, hogy az első kontingensnél hangosabb drukkerekkel is találkoznak majd az olasz rendfenntartók.

Borítókép: Nem kockáztatnak az olaszok, több rendőrt is kivezényeltek a pályaudvarra (Fotó: Magyar Nemzet)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.