Rossi: Az Anglia elleni siker megnehezítheti a válogatott dolgát

Marco Rossi szövetségi kapitány hétfői sajtótájékoztatóján elárulta, nem tervez nagy változásokat a magyar labdarúgó-válogatott kezdőcsapatában az Olaszország elleni, keddi mérkőzésen az angolokkal szemben 1-0-ra megnyert találkozóhoz képest.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, Nemzeti Sport2022. 06. 06. 11:35
Budapest, 2022. június 4. Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a labdarúgó Nemzetek Ligája 1. fordulójában játszott Magyarország - Anglia mérkõzésen a Puskás Arénában 2022. június 4-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar labdarúgó-válogatott kedden Cesenában Olaszország vendége lesz a Nemzetek Ligája A divíziójának 3. csoportjában. Az összecsapásról Marco Rossi korábban úgy beszélt, hazája, Olaszország himnuszát is énekli majd a kezdés előtt, ahogy a magyart is fogja. Az edző számára külön presztízspárharcot jelenthet, hogy az ellenfelet jó barátja, Roberto Mancini irányítja, akivel 1993 és 1995 között együtt játszott a Sampdoria színeiben. A magyar szövetségi kapitány a hétfői sajtóeseményen elárulta, egyelőre nem beszélt Mancinivel.

– Korábban sosem voltam szövetségi kapitány, így nem tudom, milyen érzés a hazám válogatottja ellen meccselni, de abban biztos vagyok, hogy érzelemdús pillanatok lesznek. Az ellenfél nehéz időszak után várja a meccset, de Roberto Mancini remek edző, biztos vagyok benne, hogy a válogatott hamarosan ismét sikeres lesz vele. Az Anglia elleni győzelem abból a szempontból nem segít, hogy ezek után Olaszország biztosan nem veszi félvállról a meccset. Korábban talán volt rá esély, hogy a csoport többi csapata azt gondolja, Magyarországot biztosan legyőzik valahogy, most viszont biztos vagyok benne, hogy a vetélytárs odateszi magát ellenünk. Amit korábban is mondtam, most is igaz, nevezetesen, hogy a földön kell maradni, és tisztában lenni a realitásokkal. Az erőviszonyok alapján továbbra is Olaszország az esélyes, de most is megteszünk mindent, hogy borítsuk a papírformát – idézi az olasz szakember szavait a Nemzeti Sport.

 

A szövetségi kapitány a lap kérdésére úgy nyilatkozott, hogy nem tervez sok változást a kezdőcsapatban kedd este az angolok ellen megnyert mérkőzéshez képest, ám az biztos, hogy Gulácsi Péter helyett ezúttal Dibusz Dénes áll majd a kapuban. A koronavírusos Gazdag Dániel és a sérült Botka Endre mellett Kleinheisler László sem lesz bevethető Olaszország ellen, ugyanis a vasárnapi edzésen térdsérülést szedett össze.

– Egy labdatartó gyakorlat közben történt a baj. Laci és egy másik játékos egyszerre ment a labdára, egy teljesen hétköznapi helyzet volt, sajnos szerencsétlenül ütköztek, és Laci térde megsérült. Vélhetően négy hétre esett ki, úgyhogy már el is hagyta a válogatottat. Nagyon sajnálom, mert fontos játékos, de az utóbbi időben elég peches volt a válogatottnál. Pedig fontos láncszem, Fiola Attilához hasonlóan olyan futballista, aki több poszton is bevethető, és kezdőként, valamint csereként is képes segíteni a csapatnak. Sajnálom, hogy a következő meccseken nem számíthatok rá – fogalmazott Rossi.

 

Borítókép: az Anglia elleni mérkőzésen (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.